Пропустити навігацію

Пенсійники закликають працівників установ та організацій користуватись електронними послугами Фонду

Novodn miskrada 300x225 - Пенсійники закликають працівників установ та організацій користуватись електронними послугами Фонду

Начальник Новодністровського відділу обслуговування громадян в Чернівецькій області Наталя Якубовська та спеціаліст відділу Марія Дзик зустрілись із трудовим колективом Новодністровської міської ради.

Нагадавши засади, на яких базується сфера пенсійного забезпечення України, Наталя Якубовська ознайомила працівників державної установи зі змінами, які відбулись у пенсійному законодавстві, та  умовами набуття права на призначення пенсій. Повідомила про пенсійні перерахунки, здійснені у грудні, та очікувані в новому році – зокрема, у січні для військовослужбовців та у березні – для всіх інших категорій пенсіонерів.

Зауваживши на основних факторах, які справляють вплив на обчислення

розміру пенсійних виплат, представники Фонду  наголосили на важливості тривалості набутого страхового стажу, зарахування якого відбувається винятково за умови офіційного працевлаштування і сплати єдиного соціального внеску. Повідомили про можливість Novodn miskrada 1 228x300 - Пенсійники закликають працівників установ та організацій користуватись електронними послугами Фондувідстеження інформації щодо нарахованої заробітної плати, сплачених внесків та зарахованого стажу в Особистому кабінеті на Веб-порталі Пенсійного фонду, пояснили порядок реєстрації на цьому зручному електронному сервісі та продемонстрували інструкційні відео ролики. Розповівши про інші можливості Веб-порталу, закликали працівників установи стати активними його користувачами для оперативного отримання  корисної інформації з пенсійного забезпечення.

Заступник начальника Сокирянського відділу обслуговування громадян Ольга Пленгей та працівники відділу провели круглий стіл з представниками районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права учасники заходу обговорили питання створення нової ланки системи безоплатної правової допомоги і залучення до співпраці представників місцевих органів

Sokyryany Plengej TSZ 300x239 - Пенсійники закликають працівників установ та організацій користуватись електронними послугами Фонду

 влади та органів місцевого самоврядування. Зауважили на доцільності проведення спільних правопросвітницьких заходів для населення району, узгодили шляхи взаємодії у цій корисній справі.

Представники Пенсійного фонду принагідно ознайомили працівників районного

відділу РАЦС з сучасними електронними послугами пенсійної служби, поінформували про широкий спектр можливостей, які вони надають. Зокрема, повідомили, що зареєстровані користувачі Веб-порталу Пенсійного фонду мають змогу переглядати в Особистому кабінеті персональні дані щодо розміру нарахованого заробітку, суми сплачених внесків та тривалості зарахованого страхового стажу, усіх нарахувань та перерахунків пенсійних виплат, а також отримати в онлайн-режимі потрібні довідки та інші документи, правомірність яких підтверджується QR-кодом.  Зауваживши на зручності й доступності послуг електронного  формату, які завдяки відсутності потреби відвідування сервісного центру дозволяють значно заощадити час, пенсійники закликали працівників установи долучатись до числа користувачів електронних послуг пенсійної служби, щоб завжди бути в курсі актуальних питань пенсійного забезпечення.

background Layer 1