Пропустити навігацію

Пенсійники Хотинщини закликали мешканців району дбати про своє майбутнє, не погоджуючись на заробітки «в конвертах»

Hotyn 300x225 - Пенсійники Хотинщини закликали мешканців району дбати про своє майбутнє, не погоджуючись на заробітки «в конвертах»

 

Заробітна плата «у конверті» – це робота без гарантій, соціальна незахищеність та майбутнє без пенсії!» – під таким гаслом працівники Хотинського відділу обслуговування громадян провели в районному центрі флешмоб. Представники Фонду  мали на меті таким чином привернути увагу мешканців міста до важливості офіційного працевлаштування та дотримання вимог трудового законодавства з оплати праці для соціального й пенсійного забезпечення.

Учасники акції з агітаційними плакатами відвідали найбільші торговельні заклади, завітали на КП «Ринок», центральний ринок «Хотин» та  однойменний торговельний комплекс. Під час проведення заходу роздавали перехожим інформаційні листівки щодо переваг офіційного працевлаштування та розповідали про негативні наслідки тіньової зайнятості й зарплат «у конвертах».

Фахівці пенсійної служби розповідали про зручну можливість отримання корисної інформації на Веб-порталі Пенсійного фонду України. Пояснюючи порядок реєстрації на цьому електронному сервісі, закликали хотинчан долучатись до числа користувачів зручних електронних послуг пенсійної служби для оперативного отримання інформації з пенсійного забезпечення і здійснення контролю за роботодавцем щодо дотримання ним вимог трудового законодавства з оплати праці.

background Layer 1