Пропустити навігацію

Консультації в режимі відеозв’язку – оперативне надання корисної інформації з пенсійного забезпечення

Roztoky skajp 222x300 - Консультації в режимі відеозв’язку – оперативне надання корисної інформації з пенсійного забезпечення

 

Пенсійна служба постійно працює над вдосконаленням якості послуг для населення, дбає про їх наближення до людей та доступність. Консультації в онлайн-режимі – одна з найбільш зручних форм надання інформації мешканцям населених пунктів по всій території краю, що дозволяє значно заощадити час.

Начальник Путильського відділу обслуговування громадян Іван Каптарь у режимі відеозв’язку  проконсультував мешканців Усть-Путильської об’єднаної територіальної громади.

Представник Фонду надав роз’яснення умов, необхідних для  реалізації права на призначення пенсій різних видів, та порядку нарахування пенсійних виплат. Назвав складові, які справляють визначальний вплив на розмір пенсії, наголосивши на визначальній ролі страхового стажу. Поінформував про зростання вимог до його тривалості та порадив краянам заздалегідь дбати про набуття необхідної для виходу на пенсію кількості років трудової діяльності.

Надавши докладні відповіді на запитання відвідувачів відеоприйому  стосовно розмірів пенсій, посадовець акцентував увагу на важливості величини заробітної плати та суми сплати страхових внесків. Зазначив також, що сплата страхових внесків є обов’язковою умовою зарахування страхового стажу та повідомив про можливість відстеження ситуації щодо дотримання роботодавцем законодавчих вимог з оплати праці на Веб-порталі Пенсійного фонду, порекомендував зареєструватися на цьому електронному сервісі.

Іван Каптарь також розповів про можливість отримання додаткових роз’яснень і консультацій фахівців пенсійної служби за  телефоном «гарячої лінії».

Дистанційну консультацію в режимі відеозв’язку пенсіонерам села Грушівці надалаSKAJP GRUSHIVTSI 300x225 - Консультації в режимі відеозв’язку – оперативне надання корисної інформації з пенсійного забезпечення начальник Кельменецького відділу обслуговування громадян Оксана Корогода.

Посадовиця роз’яснила громадянам, які вийшли на відеозв’язок, порядок виплати пенсії за дорученням, повідомила про пенсійні перерахунки з 1 грудня та очікувані у новому році. Зауважила на важливості вчасного інформування органів Фонду про зміну місця проживання, працевлаштування чи звільнення з роботи та інші фактори, які справляють вплив на призначення/перерахунок пенсій, для внесення даних до пенсійної справи.

 Мешканці  Грушівців отримали від фахівця пенсійної служби детальні роз’яснення питань, що стосувалися порядку пенсійних перерахунків, зарахування стажу тощо. Надаючи консультації, Оксана Корогода поінформувала, що розмір пенсії залежить від величини заробітку, суми сплачених внесків та тривалості страхового стажу. Розповіла про електронні сервіси пенсійної служби, які дають змогу значно заощадити час завдяки можливості вирішення багатьох питань пенсійного забезпечення в режимі онлайн.

За виникнення потреби в додаткових роз’ясненнях і консультаціях порадила звертатись до фахівців пенсійної служби за телефоном «гарячої  лінії».

background Layer 1