Пропустити навігацію

Пенсійники області обговорюють з партнерами шляхи співпраці з наповнення бюджету Фонду

Novos DVS 1 300x300 - Пенсійники області обговорюють з партнерами шляхи співпраці з наповнення бюджету Фонду

 

Зменшення обсягів заборгованості з платежів зі сплати єдиного внеску – завдання особливої ваги для буковинських пенсійників, адже від успішності його виконання залежить стабільність та своєчасність здійснення пенсійних виплат мешканцям краю.

Начальник Новоселицького відділу обслуговування громадян Анатолій Процюк та провідний спеціаліст-юрисконсульт відділу представництва інтересів фонду у судах та інших організаціях юридичного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Октавіян Іоніцой провели зустріч у форматі круглого столу з виконавцями Новоселицького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Чернівецькій області.

Анатолій Процюк повідомив, що завдяки  ефективній взаємодії до бюджету надійшло в рахунок погашення заборгованості близько 220 тис. грн.

Обговоривши результати роботи щодо надходження платежів до Пенсійного фонду України, учасники зустрічі визначили очікувані показники грудня 2018 року та окреслили основні напрямки співпраці на I квартал наступного року. Зокрема, запланували здійснення спільних виїздів до боржників та вжиття заходів примусового виконання рішень, передбачених Законом України «Про виконавче провадження».

Спільна робота з Державною виконавчою службою, спрямована на стягненняKelm DVS 300x169 - Пенсійники області обговорюють з партнерами шляхи співпраці з наповнення бюджету Фонду заборгованості за всіма видами платежів, є одним з основних напрямків діяльності Кельменецького відділу обслуговування громадян. З ініціативи начальника установи Оксани Корогоди  відбулась робоча нарада з начальником районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Василем Пулом.

Учасники засідання розглянули результати роботи з примусового стягнення  заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску фізичними особами-підприємцями, здійснили детальний аналіз виконавчих проваджень  та  причини невиконання окремих з них. Визначили шляхи вдосконалення взаємодії, спрямованої на виявлення всіх можливих резервів для повного погашення боргів до бюджету Фонду, адже від його наповнення залежить стабільність пенсійних виплат.

Hotyn DVS 300x225 - Пенсійники області обговорюють з партнерами шляхи співпраці з наповнення бюджету Фонду

Зустріч з представниками державної виконавчої служби провела заступник начальника Хотинського відділу обслуговування громадян Альона Печерова.

Фахівець пенсійної служби обговорила з представниками служби виконання проваджень ситуацію зі стягнення з підприємців району заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску до бюджету Пенсійного фонду. Принагідно зауважила, що від його наповнення залежить стабільність здійснення щомісячних виплат пенсіонерам, а також зарахування працівникам періодів роботи до страхового стажу. Зазначила, що збільшення вимог до тривалості страхового стажу має спонукати працююче населення дбати про його набуття заздалегідь, вимагаючи від роботодавців своєчасної та повномірної сплати внесків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний.

Учасники заходу обговорили шляхи зміцнення взаємодії у справі стягнення заборгованості з фізичних осіб-підприємців, погодили план дій на найближчий період, відзначивши важливість активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням  як одного з дієвих інструментів вирішення цього актуального питання.

background Layer 1