Пропустити навігацію

Мешканці Кельменеччини отримали фахові роз’яснення питань пенсійного забезпечення в режимі відеозв’язку

26.12.2018 SKAJP KOZYRYANY 300x225 - Мешканці Кельменеччини отримали фахові роз’яснення питань пенсійного забезпечення в режимі відеозв’язку

 

Начальник Кельменецького відділу  обслуговування громадян Оксана Корогода  здійснила дистанційний         прийом жителів села Козиряни в режимі відеозв’язку.

Фахівець пенсійної служби  надала роз’яснення засад пенсійного забезпечення, умов і порядку призначення пенсій та назвала складові, від яких залежить розмір пенсійної виплати.  Акцентувала увагу на важливості офіційного працевлаштування і належної сплати внесків для зарахування страхового стажу, вимоги до якого суттєво зросли й продовжуватимуть зростати.

Розповіла про негативні наслідки тіньової зайнятості як для того, хто погоджується на зарплату «в конверті», так і для пенсійної системи в цілому. Пояснила, що внаслідок ухиляння роботодавцем від сплати обов’язкових платежів бюджет Фонду недоотримує кошти, необхідні для здійснення стабільних щомісячних виплат пенсіонерам. В ході роз’яснень представник Фонду акцентувала увагу на можливості відстежувати дотримання роботодавцем фінансових зобов’язань зі сплати єдиного соціального внеску на Веб-порталі Пенсійного фонду та пояснила порядок реєстрації на цьому електронному сервісі. Розповіла про те, як у режимі онлайн отримати довідки  про розмір сплачених внесків (форма ОК-5), витяг із Реєстру застрахованих осіб, довідку про розмір пенсії та інші документи, підтверджені QR-кодом, не звертаючись до органів Фонду особисто.

Надавши детальні відповіді на запитання відвідувачів відеоприйому  щодо умов призначення пенсій та порядку зарахування страхового стажу, Оксана Корогода порадила за виникнення потреби в додаткових роз’ясненнях звертатися до фахівців пенсійної служби за телефоном гарячої лінії та через відеозв’язок, який є однією з найбільш зручних форм отримання дистанційних консультацій спеціалістів.

background Layer 1