Пропустити навігацію

Пенсійники Хотинщини закликають приватних підприємців чітко дотримуватися вимог трудового законодавства

Hotyn pidpryyem 300x225 - Пенсійники Хотинщини закликають приватних підприємців чітко дотримуватися вимог трудового законодавства

 

Заступник начальника Хотинського відділу обслуговування громадян Альона Печерова   провела зустріч з   приватними підприємцями Хотинщини.

Акцентувавши увагу представників малого і середнього бізнесу на важливості легалізації зайнятості, фахівець пенсійної служби наголосила на необхідності дотримання трудового законодавства. Зазначила, що тільки офіційно оформлені трудові відносини та належна сплата обов’язкових платежів є запорукою отримання соціального захисту та гідних пенсійних перспектив. Роз’яснивши негативні наслідки тіньової зайнятості та прихованих «в конвертах» заробітків, закликала роботодавців до усвідомлення відповідальності за матеріальне забезпечення найманих працівників як сьогодні, так і після виходу на заслужений відпочинок. Працівникам порадила не погоджуватися на мінімальну оплату праці, щоб не опинитися на старості літ з мізерною пенсією або ж узагалі без неї. Альона Печерова також зауважила, що недотримання норм трудового законодавства, нелегальна зайнятість із використанням праці без укладення трудових угод справляють негативний вплив на стан наповнення бюджету Пенсійного фонду, з якого здійснюється фінансування пенсійних виплат.

Представниця Фонду поінформувала підприємців про електронні послуги пенсійної служби, зокрема, про можливість відстеження персональних даних з реєстру застрахованих осіб про сплачені внески, зарахований стаж тощо. Пояснила порядок реєстрації на цьому корисному електронному сервісі та закликала долучатися до числа його користувачів. Роздала інформаційні буклети на актуальну тематику пенсійного забезпечення,  нагадала про можливість отримання роз’яснень і консультацій за телефоном гарячої лінії та відеозв’язок зі спеціалістами пенсійної служби.

background Layer 1