Пропустити навігацію

«Молодь – за легальний заробіток»

Novosel flesh 300x225 - «Молодь – за легальний заробіток»

 

Під таким гаслом у Новоселиці відбувся флешмоб, організований фахівцями районного відділу обслуговування громадян за участю старшокласників міської гімназії.

Організатори та учасники акції мали на меті привернути увагу мешканців міста і його гостей до важливої проблеми сьогодення – легалізації зайнятості.

Представники Фонду розповіли про важливість набуття страхового стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення, та пояснили умови його зарахування, головна з яких – офіційне працевлаштування і сплата внесків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Наводячи життєві приклади, пояснили, що приховані «в конвертах» заробітки послаблюють соціальний захист працівників або ж взагалі його позбавляють та наражають найманих працівників на ризик опинитися на старості літ у злиднях.

Впродовж заходу представники флешмобу проголошували гасла за легальне працевлаштування й необхідність відмови від зарплат «у конвертах», в тому числі й румунською мовою. Пенсійники разом з молодими людьми, які невдовзі постануть перед вибором власного трудового шляху, закликали роботодавців бути свідомими відповідальності за долю найманих працівників, їхній соціальний захист та гідне пенсійне майбутнє. На завершення заходу роздали містянам інформаційні буклети на пенсійну тематику.

 

background Layer 1