Пропустити навігацію

Консультації в режимі онлайн – зручний та доступний спосіб отримання інформації з пенсійного забезпечення

Skajp Sokyryany 300x225 - Консультації в режимі онлайн - зручний та доступний спосіб отримання інформації з пенсійного забезпечення

 

Заступник начальника Сокирянського відділу обслуговування громадян Ольга Пленгей провела особистий прийом мешканців села Олексіївка у режимі відеозв’язку.

Громадяни, які вийшли на відеозв’язок з фахівцем пенсійної служби, отримали роз’яснення умов реалізації права на призначення пенсій різних видів, перерахунку й особливостей виплати пенсій працюючим пенсіонерам. Ольга Пленгей надала детальні відповіді на запитання громадян, які стосувалися порядку нарахування пенсійних виплат, умов зарахування стажу тощо.

Під  час консультування осіб працездатного віку розповіла про негативні наслідки неофіційного працевлаштування та наголосила на необхідності легального оформлення трудових відносин. Зауважила на доцільності завчасного звернення за призначенням пенсії для правової оцінки спеціалістами пакета необхідних документів.

Також проінформувала про сучасні послуги пенсійної служби, створені на основі електронних технологій, закликала ними користуватися і пояснила порядок реєстрації на Веб-порталі.   Для отримання актуальної інформації з питань пенсійного забезпечення порадила налаштувати послугу СМС-інформування. Розповіла про можливість виготовлення електронного пенсійного посвідчення, яке поєднує функції посвідчення особи та платіжної картки.

background Layer 1