Пропустити навігацію

Трудовим колективам роз’яснюють актуальні питання пенсійного забезпечення

Stor tr kol 300x225 - Трудовим колективам роз’яснюють актуальні питання пенсійного забезпечення

 

Заступник начальника Сторожинецького відділу обслуговування громадян Андрій Дєєв провів зустріч з трудовим колективом та відвідувачами ветеринарної аптеки.

Представник Фонду надав роз’яснення умов реалізації права на пенсійне забезпечення і  порядку розрахунку суми пенсійної виплати. Акцентував увагу на залежності розміру пенсійних виплат від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено внески.

Фахівець пенсійної служби поінформував працівників ветеринарної фармації про сучасні електронні послуги пенсійної служби, за допомогою яких можна швидко отримати потрібну інформацію та необхідні документи в онлайн-режимі, не виходячи з дому. Пояснив порядок реєстрації на Веб-порталі Пенсійного фонду і спосіб перегляду персональних даних з облікової картки, розповів про зручну можливість отримання актуальної інформації з пенсійного забезпечення за допомогою налаштування послуги СМС-інформування, закликав до активного використання зручних і корисних електронних послуг пенсійної служби.

Андрій Дєєв нагадав про можливість отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення за телефоном «гарячої лінії»  і в режимі відеозв’язку та роздав інформаційні буклети на актуальну тематику.

Начальник відділу з питань призначення та перерахунку pedagogy CHereshenka 300x225 - Трудовим колективам роз’яснюють актуальні питання пенсійного забезпеченняпенсій у Вижницькому районі Василина Нестирюк провела зустріч з трудовим колективом загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Черешенька.

Представник Фонду повідомила про очікувані зміни в пенсійному законодавстві з 01.01.2019 та з 01.03.2019 року. Роз’яснила умови призначення пенсій за вислугу років, виплати одноразової грошової допомоги працівникам освіти у разі виходу на пенсію за віком. Поінформувала працівникам школи про особливості виплати пенсій працюючим пенсіонерам, умови проведення перерахунків пенсії. Також розповіла про можливість заключення договорів добровільної участі, порядок призначення пенсій відповідно до міжнародних угод. Василина Нестирюк розповіла про застосування нових форматів надання послуг на основі електронних технологій. Зокрема,  повідомила про можливість перегляду персональних даних щодо нарахованої заробітної плати, суми сплачених  внесків та зарахованого стажу в «Особистому кабінеті» на Веб-порталі Пенсійного фонду, замовлення і отримання потрібних довідок чи інших документів з підтвердженням QR-кодом, подання заяви про призначення/перерахунок пенсії, а також про зручний спосіб отримання актуальної інформації з пенсійного забезпечення через СМС-повідомлення.

background Layer 1