Пропустити навігацію

Майбутнім пенсіонерам – про умови призначення пенсії за віком

IMG 0363 300x225 - Майбутнім пенсіонерам –  про умови  призначення пенсії за віком

 

Заступник начальника Хотинського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Альона Печерова провела навчання із майбутніми пенсіонерами.

Представник Фонду  надала роз’яснення щодо умов призначення пенсій, розповіла про їх перерахунок відповідно до зростання середньої заробітної плати, з якої сплачуються внески.

Поінформувала про пряму залежність пенсійного забезпечення від наявності страхового стажу, вимоги до тривалості якого цьогоріч зросли до 25 років та продовжуватимуть зростати щороку на рік упродовж ближчого десятиліття. У зв’язку з цим наголосила на важливості офіційного працевлаштування. Повідомила про наявність проблеми у цій сфері внаслідок мінімізації чи несплати несумлінними роботодавцями єдиного соціального внеску, що позбавляє найманих працівників права на зарахування страхового стажу та в майбутньому права на гідне пенсійне забезпечення, а також спричиняє недоотримання коштів бюджетом Фонду, який фінансує соціальні та пенсійні   виплати громадянам.

Повідомила присутнім про можливість отримання інформації з питань пенсійного забезпечення за телефонами «гарячої» лінії, за допомогою відеозв’язку та через оновлений Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

 Наприкінці зустрічі роздала буклети з пенсійної тематики.

background Layer 1