Пропустити навігацію

Пенсійники краю обговорюють шляхи співпраці з представниками державних служб у справі стягнення боргів до бюджету Фонду

 DVS Gertsa 169x300 - Пенсійники краю обговорюють шляхи співпраці з представниками державних служб у справі стягнення боргів до бюджету Фонду

Начальник Герцаївського відділу обслуговування громадян Лариса Капра обговорила з представниками районної державної виконавчої служби на засіданні круглого столу за участі керівника райвідділу ДВС  Генадія Сіротяна питання співпраці у справі стягнення з підприємців заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску.

Учасники зустрічі проаналізували результати проведеної роботи, обговорили шляхи вдосконалення співпраці зі стягнення заборгованості до бюджету Фонду, окреслили план спільних дій із забезпечення сплати належних платежів до Пенсійного фонду на ближчий період.

Начальник Путильського відділу обслуговування putyla podatkova 300x225 - Пенсійники краю обговорюють шляхи співпраці з представниками державних служб у справі стягнення боргів до бюджету Фондугромадян Іван Каптарь провів нараду з працівниками Путильського відділу Вижницької ОДПІ з питань погашення заборгованості зі сплати ЄСВ фізичними особами-підприємцями.

Іван Каптарь повідомив, що не всі страхувальники своєчасно сплачують єдиний внесок, внаслідок чого значно скорочуються надходження доходів до бюджету Пенсійного фонду України, кошти  якого спрямовуються на здійснення пенсійних виплат. А найголовніше – працівникам таких недобросовісних роботодавців не зараховується страховий стаж, поки заборгованість не буде повністю погашена.

З огляду на те, що з 1 січня нинішнього року для призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття потрібно мати не менше 25 років страхового стажу, а щороку вимога за цим критерієм упродовж ближчого десятиліття зростатиме щороку на рік, набуття страхового стажу має важливе значення для обчислення розміру пенсійної виплати.

Під час обговорення важливих питань погашення заборгованості з єдиного соціального внеску учасники зустрічі провели детальний аналіз переліку суб’єктів господарювання, у яких наявна заборгованість, та окреслили подальший план дій щодо вирішення цього проблемного питання.

Провідний спеціаліст Хотинського відділу обслуговування громадян Ярослава Гороховська  провела  зустріч з трудовим колективом фінансового управління  районної державної адміністрації.

Наголосивши на важливості та актуальності питання легалізації трудових відносин, представниця Фонду поінформувала представників державної установи про умови призначення і порядок нарахування пенсійних виплат, розмір яких великою мірою залежить від величини заробітку, суми сплачених внесків та тривалості страхового стажу. У зв’язку з цим зауважила на необхідності ефективної співпраці з контролю за сплатою роботодавцями району єдиного соціального внеску, виявлення боржників та вжиття до них передбачених законодавством заходів впливу для погашення заборгованості.         Ярослава Гороховська    акцентувала увагу працівників райдержадміністрації на важливості активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення. Громадяни повинні знати, що недотримання норм законодавства про оплату праці, нелегальна зайнятість із використанням праці без укладення трудових угод позбавляють працівника соціального захисту, гідного пенсійного майбутнього та негативно впливають на стан наповнення бюджету Пенсійного фонду, з якого здійснюються пенсійні виплати.

В результаті конструктивної розмови учасники зустрічі узгодили шляхи взаємодії у справі виявлення роботодавців-боржників зі сплати єдиного соціального внеску та вжиття щодо них відповідних заходів впливу.

background Layer 1