Пропустити навігацію

Відбувся прийом громадян в консультативному пункті

101 300x283 - Відбувся прийом громадян в консультативному пункті

 

Головний спеціаліст Сокирянського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Мальвіна Гінгуляк в приміщенні відділення соціально-побутової адаптації і соціально-медичних послуг територіального центру м.Сокиряни провела прийом громадян.

Жителі Сокирянщини отримали інформацію про перелік документів, необхідних для призначення пенсій, роз’яснення щодо умов реалізації права на призначення пенсії різних видів, перерахунку пенсії працюючим пенсіонерам з урахуванням стажу та заробітної плати, про перерахунок пенсії з 01.12.2018 та 01.01.2019.

Після прийому громадян відбувся діалог з відвідувачами та працівниками відділення соціально-побутової адаптації і соціально-медичних послуг територіального центру м. Сокиряни щодо реформи в пенсійному законодавстві.  Всім учасникам заходу було  надано кваліфіковані відповіді щодо порядку призначення пенсії та залежності її розміру від набутого стажу та розміру заробітної плати, про порядок виплати пенсії за довіреністю та про порядок перерахунку пенсії працюючим пенсіонерам.

Також фахівець Фонду поінформувала осіб, яким вже призначено пенсію та отримують її в Ощадбанку про можливість виготовлення електронного пенсійного посвідчення, яке є одночасно платіжною карточкою та пенсійним посвідченням.

Мальвіна Гінгуляк нагадала про можливість отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення в режимі “гарячої” телефонної лінії, через відеозв’язок. Також всім присутнім запропоновано зареєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

background Layer 1