Пропустити навігацію

Представники пенсійної служби продовжують інформувати буковинців про зміни в пенсійному законодавстві

DSCN3926 300x231 - Представники пенсійної служби продовжують інформувати буковинців про зміни в пенсійному законодавстві

 

Провідний спеціаліст  Герцаївського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Галина Каганова провела зустріч з трудовим колективом Великобудської сільської ради.

Представник Фонду ознайомила присутніх із змінами у пенсійному законодавстві, перерахунками пенсій з грудня 2018 року. Наголосила, що починаючи з 1 січня 2019 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років матимуть тільки ті особи, в яких страховий стаж буде не менше 26 років, а вимога до мінімального стажу буде поступово збільшуватися до 2028 року, щороку на 1 рік..

Галина Каганова  надала роз’яснення щодо умов виходу на пенсію,  порядку перерахування пенсій працюючим пенсіонерам, умов зарахування страхового стажу. Акцентувала увагу на залежності розміру пенсійних виплат від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено внески.

Нагадала про можливість отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення за телефоном «гарячої лінії»  та в режимі відеозв’язку.

background Layer 1