Пропустити навігацію

Відбувся прийом громадян у Волоківській сільській ОТГ

glyb 300x195 - Відбувся прийом громадян у Волоківській сільській ОТГ

 

Заступник начальника відділу звернення громадян Глибоцького сервісного центру  Руслана Федорюк  провела прийом громадян у Волоківській сільській об’єднаній територіальній громаді.

Фахівець пенсійної служби надала громадянам детальні роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення, зокрема, умов призначення і порядку нарахування пенсій. Назвала складові, які справляють безпосередній вплив на формування розміру пенсійної виплати, акцентувавши увагу на тривалості страхового стажу, вимоги до тривалості якого для реалізації права на пенсійне забезпечення зросли та продовжуватимуть зростати. З огляду на це порекомендувала громадянам дбати про його набуття заздалегідь, обов’язково обираючи легальне працевлаштування. Руслана Федорюк  наголосила, що зарахування періоду роботи до страхового стажу можливе тільки за умови сплати роботодавцем єдиного соціального внеску в розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний.   При цьому представник Фонду  зробила акцент на важливості офіційного працевлаштування, що є запорукою забезпечення працівникам соціального захисту, а пенсіонерам – гідних пенсій. Повідомила про можливість набуття страхового стажу шляхом добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Поінформувала про широкий спектр можливостей, які можна отримати за допомогою електронних послуг пенсійної служби. Зокрема, повідомила, що зареєстровані користувачі Веб-порталу Пенсійного фонду мають змогу переглядати персональні дані щодо розміру нарахованого заробітку, суми сплачених внесків та тривалості зарахованого страхового стажу, усіх нарахувань та перерахунків пенсійних виплат, а також отримати в онлайн-режимі потрібні довідки та інші документи, правомірність яких підтверджується QR-кодом.  Руслана Федорюк  зауважила на зручності й доступності послуг електронного  формату, адже завдяки відсутності потреби відвідування сервісного центру дозволяють значно заощадити час. Пояснила порядок реєстрації на Веб-порталі та налаштування послуги СМС-інформування і закликала громадян до активного використання сучасних послуг пенсійної служби. Повідомила про пенсійні перерахунки з 1 січня 2019 року.

background Layer 1