Пропустити навігацію

Мешканцям Берегомета надали роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення в консультативному пункті

Beregomet konsultpunkt 300x225 - Мешканцям Берегомета надали роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення в консультативному пунктіЗаступник начальника Вижницького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Наталія Шешуряк провела прийом громадян в консультаційному пункті смт Берегомет.

Посадовець розповіла відвідувачам, які прийшли на прийом, про залежність розміру майбутніх  пенсійних виплат від тривалості страхового стажу та розміру легальної заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, про важливість набуття страхового стажу і можливість  добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Зауважила, що однією з найболючіших проблем сьогодення в нашій державі є виплата заробітної плати «в конвертах» та легалізація робочих місць. Наголосила на важливості отримання легальної заробітної плати і повідомила, що без належного оформлення трудових відносин наймані працівники втрачають право на отримання соціальних гарантій, передбачених законодавством України. Підкреслила, що лише легальні трудові відносини та офіційна заробітна плата спроможні забезпечити гідний розмір пенсійної виплати у майбутньому.

Наталія Шешуряк поінформувала мешканців району про зручні можливості отримання інформації з пенсійних питань за допомогою відеозв’язку та «гарячої» телефонної лінії, а також повідомила про нові електронні послуги пенсійної служби. Запропонувала зареєструватися на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, на якому можна отримувати інформацію зі своєї облікової картки  про страховий стаж, нараховану заробітну плату й сплачені страхові внески з системи персоніфікованого обліку, а також онлайн-послуги з отримання необхідних довідок, підтверджених QR-кодом.

Під час зустрічі з трудовим колективом Берегометської селищної ради фахівець пенсійної служби роз’яснила умови призначення пенсії за віком та  наголосила на важливості роз’яснювальної роботи серед населення з питань легалізації зайнятості.

background Layer 1