Пропустити навігацію

Співпраця зі ЗМІ – ефективний спосіб оперативного інформування громадськості

Stayuk1 300x180 - Співпраця зі ЗМІ – ефективний спосіб оперативного інформування громадськості

 

Начальник Заставнівського відділу обслуговування громадян Віктор Стасюк провів брифінг для представників місцевих мас-медіа. Посадовець надав журналістам для інформування громадськості роз’яснення щодо підвищення розмірів пенсій  у 2019 році.

Віктор Стасюк розповів про основні етапи підвищення пенсій, які відбудуться у 2019 році, та наголосив, що всі перерахунки здійснюватимуться автоматизовано, без потреби особистих звернень громадян та надання ними будь-яких додаткових документів.

У брифінгу, крім вже традиційних ЗМІ, взяли участь представники інформаційного порталу «Заставна сьогодні», який набуває все більшої популярності на теренах Заставнівського району.

Начальник  Хотинського відділу обслуговування громадян Світлана ZMI Hotyn 300x225 - Співпраця зі ЗМІ – ефективний спосіб оперативного інформування громадськостіШкуренко провела брифінг для представників районної преси.

Представниця Фонду надала журналістам роз’яснення умов призначення та порядку нарахування пенсійних виплат, повідомила про збільшення вимог до тривалості страхового стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення. У зв’язку з цим наголосила на актуальності питання легалізації трудових відносин, адже трапляються випадки, коли роботодавці з метою уникнення сплати чи мінімізації страхових внесків не укладають з працівниками трудових угод, використовують робочу силу нелегально та виплачують зарплату, меншу за встановлений законодавством мінімум. За таких умов наймані працівники цілковито позбавлені соціального захисту та гідних пенсійних перспектив. Тому громадянам потрібно роз’яснювати важливість легалізації зайнятості як запоруки матеріальної стабільності як під час трудової діяльності, так і після виходу на залужений відпочинок, зазначила Світлана Шкуренко.

Начальниця сервісного центру поінформувала журналістів про перерахунки пенсій, заплановані на 2019 рік: підвищення пенсій особам, які досягли 65-річного віку і мають достатній  страховий стаж; збільшення з 1 січня розміру «військових» пенсій; осучаснення пенсій у березні з урахуванням  зростання споживчих цін та середньої заробітної плати.

Світлана Шкуренко також розповіла представникам ЗМІ про зручні можливості оперативного отримання інформації з пенсійних питань за допомогою сучасних послуг пенсійної служби електронного формату, пояснила порядок реєстрації на Веб-порталі Пенсійного фонду України та налаштування послуги СМС-інформування.

background Layer 1