Пропустити навігацію

Консультації через відеозв’язок – можливість оперативно та якісно отримати роз’яснення з пенсійних питань

DSC03302 300x225 - Консультації через відеозв'язок – можливість оперативно та якісно отримати роз’яснення з пенсійних питань

 

Прийом жителів Сторожинецького району в режимі відеозв’язку провів заступник  начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Василь Мельник.

Представник Фонду надав індивідуальні роз’яснення щодо призначення пенсії різних видів. Зосередив увагу відвідувачів на тому, що з 1 січня 2019 року право на призначення пенсії за віком мають тільки ті особи, в яких страховий стаж становитиме не менше 26 років, зазначив, що вимога до мінімального страхового стажу буде поступово збільшуватися, щороку на один рік і в 2028 році складатиме 35 років. Наголосив особам пенсійного віку про перерахунки пенсій, які відбудуться у 2019 році у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму, середньої зарплати в Україні та зростанням рівня споживчих цін.  Повідомив також про виплату Пенсійним фондом житлових субсидій у готівковій формі разом з перерахованими пенсіями.

Василь Мельник поінформував громадян передпенсійного віку про  можливість завчасного подання документів, необхідних для призначення пенсії, для здійснення їх правової експертизи та формування макету пенсійної справи. Ознайомив з порядком подання й оформлення документів для призначення пенсій. Зазначив про можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Представник пенсійної служби Буковини також наголосив на важливості офіційної зайнятості та отриманні легальної заробітньої плати. Нагадав про можливість отримання інформації з пенсійних питань за телефоном “гарячої” лінії та у режимі відеозв’язку. Запропонував зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

background Layer 1