Пропустити навігацію

Зустріч з безробітними у Вугледарському міському центрі зайнятості

Заступник начальника Волноваського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Володимир Кривенко зустрівся з тимчасово непрацюючими громадянами у Вугледарському міському центрі зайнятості.

Володимир Кривенко розповів про зміни у пенсійному законодавстві з 1 березня 2019 року та про порядок виплати житлових субсидій у готівковій формі особам, які одержують пенсії. Надав роз’яснення щодо умов призначення пенсій для різних категорій громадян, зарахування до страхового стажу періодів трудової діяльності, зокрема, перебування на обліку в центрі зайнятості. Звернув увагу безробітних на необхідність офіційного оформлення  трудових відносин та радив уникати пропозицій від недобросовісних роботодавців щодо отримання заробітної плати в «конверті». Учасники зустрічі дізнались про негативні наслідки нелегального працевлаштування, зокрема, про втрату страхового стажу  та її наслідки.

Крім того, Володимир Кривенко проінформував присутніх, як стати користувачем Веб-порталу Пенсійного фонду України, та за його допомогою контролювати свого роботодавця з питань сплати внесків до Пенсійного фонду, отримувати інформацію про новини в пенсійному законодавстві та іншу корисну інформацію.

Наприкінці зустрічі присутнім були надані відповіді на запитання, а також інформаційні буклети з покроковою інструкцією щодо реєстрації на Веб-порталі тощо.

IMG 20190306 110034 300x222 - Зустріч з безробітними у Вугледарському міському центрі зайнятості

IMG 20190306 110705 300x233 - Зустріч з безробітними у Вугледарському міському центрі зайнятості

background Layer 1