Пропустити навігацію

Керівник обласного управління Пенсійного фонду прокоментувала ситуацію з виплатою пенсій по окремих населених пунктах

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад прокоментувала питання виплати пенсій мешканцям вулиці Гладосівської смт. Гольмівський (адміністративна територія міста Горлівка), яка перебуває під контролем Об’єднаних сил.

Керівник зазначила, що за українським законодавством місто Горлівка (у тому числі смт Гольмівський) за Переліком населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від № 07.11.2014 1085 –р відноситься до населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Отже забезпечення реалізації прав на отримання пенсії пенсіонерами, які за паспортом громадянина України мають реєстрацію місця проживання по м. Горлівка (у тому числі смт Гольмівський) регулюється  Законом України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» від 20.10.2014 № 1706 та відповідними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» мешканці означеної території, які мають право на пенсію, можуть її отримувати за умови реєстрації в якості внутрішньо переміщені особи, що підтверджується довідкою, виданою органами соціального захисту населення.

На підставі рішення Комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам 33 пенсіонерам щомісячно нараховуються пенсійні виплати. Виплата пенсії проводиться згідно графіку виплати пенсій через рахунки, відкриті в установі АТ «Ощадбанк».

Наталія Рад відмітила, що сьогодні управліннями області забезпечується нарахування та виплата пенсій 66,8 тисячам пенсіонерів, що мешкають у 84 населених пунктах, розміщених на лінії зіткнення. Пенсії виплачуються відповідно до затверджених графіків виплати у передбачений Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» строк з 4 по 25 число поточного місяця.

 

IMG 20190312 093431 300x247 - Керівник обласного управління Пенсійного фонду прокоментувала ситуацію з виплатою пенсій по окремих населених пунктах

background Layer 1