Пропустити навігацію

Обговорюємо питання пенсійного забезпечення з представниками Об’єднання організацій роботодавців Донецької області

27 березня перший заступник начальника головного управління  Пенсійного фонду України в Донецькій області Тетяна Баранова,  заступник начальника головного управління Сергій Полесов разом фахівцями головного управління прийняли участь в робочій зустрічі з представниками Об’єднання організацій роботодавців Донецької області та профспілковими активами трудових колективів ПРАТ «Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча», ПРАТ Металургійний комбінат «Азовсталь», ТОВ «Метінвест – Маріупольський ремонтно-механічний завод», ТОВ «Метінвест – Промсервіс» та ПРАТ «Авдіївський коксохімічний завод».

Перший заступник начальника головного управління Тетяна Баранова надала роз’яснення щодо основних положень функціонування пенсійного забезпечення в сучасних умовах. Особливу увагу вона приділила основним чинникам, що впливають на розмір пенсійних виплат. Висвітлено порядок  перерахунку пенсій. В ході зустрічі були надані ґрунтовні відповіді на запитання щодо зарахування пільгового стажу та визначення права на пенсію.

Представників страхувальників було проінформовано про необхідність додержання державних гарантій в питаннях оплати праці найманих працівників та відповідальності працедавців за порушення законодавства про працю. Заступник начальника головного управління Сергій Полесов запропонував взаємодію з інформаційного обміну, зокрема по страхувальниках, які мають договірні взаємовідносини з підприємствами-учасниками наради та водночас порушують законодавство про працю.

Наталія Гаврюк запропонувала всім присутнім представникам роботодавців зареєструватись на Веб–порталі Пенсійного фонду України з використанням електронно-цифрового підпису та отримувати в он-лайн режимі інформацію про сплату внесків підприємством, дистанційно формувати електронні документи з QR-кодом, необхідні для призначення соціальних виплат. Страхувальників також проінформовано про можливість отримання консультацій засобами порталу та в режимі скайп-зв’язку.

viber image 2019 03 28 09.08.43 6 300x225 - Обговорюємо питання пенсійного забезпечення з представниками Об’єднання організацій роботодавців Донецької областіviber image 2019 03 28 09.08.44 1 300x225 - Обговорюємо питання пенсійного забезпечення з представниками Об’єднання організацій роботодавців Донецької області

background Layer 1