Пропустити навігацію

Про роботу «Мобільного соціального офісу»

Серед виїзних прийомів громадян вже традиційною формою роботи органів Пенсійного фонду України в Донецькій області став «Мобільний соціальний офіс», який надає широкий спектр послуг, оскільки обслуговування громадян проводиться представниками одразу декількох служб.

Прийоми та відвідування громадян здійснюються в найбільш віддалених районах області, місцях компактного проживання, а також в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення.

В ході спілкування фахівці управлінь Пенсійного фонду області надають громадянам  консультаційно-роз’яснювальну допомогу з питань чинного пенсійного законодавства, відновлення виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам, індивідуальні консультації про порядок призначення та перерахунку пенсії.

 Окремо обговорюються можливості отримання інформації дистанційно, за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду. Фахівцями «Мобільного соціального офісу» значна увага приділяється тим пенсіонерам, які не можуть самостійно відвідати управління, а це стосується громадян з особливими потребами та осіб похилого віку, для яких в першу чергу передбачені можливості отримувати послуги на дому.

Графік виїзду мобільного соціального офісу та перелік фахівців, які беруть участь у його роботі, формується на підставі аналізу звернень грома­дян й у відповідності до заявок, що надійшли від мешканців області.

Як показала практика, «Мобільний соціальний офіс» – це реальна допомога для людей. Такий формат спілкування з жителями – корисний. Для працівників управлінь Фонду області – це можливість доведення до відома якомога більшої частини населення району положень чинного пенсійного законодавства. Для пенсіонерів – нагода, не виїжджаючи за межі місця проживання, з’ясувати певні питання пенсійної тематики, особисто з’ясувавши деталі, що викликають сумнів чи інтерес.

88e646fa0b7c4b8b84105421119029fb S - Про роботу «Мобільного соціального офісу»

background Layer 1