Пропустити навігацію

Звіт про роботу головного управління по запобіганню та виявленню корупції в органах Фонду області за 2016 рік

Відповідно до плану заходів щодо попередження та профілактики корупційних правопорушень в головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області та в підвідомчих управліннях на 2016 рік проведена робота по попередженню корупційних правопорушень, мінімізації причин та умов, які сприяють їх виникненню.

Для поширення обізнаності з правових питань розроблені заходи реалізації Програми правової освіти населення області на 2016 – 2020 роки серед яких заплановано проведення місячників та тижнів правових знань.

Зокрема проведено 367 семінарів, нарад, лекцій, 153 технавчання серед державних службовців та претендентів на заміщення вакантних посад з метою поширення знань антикорупційного законодавства, попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та заходів його врегулювання. На веб – ресурсах області розміщено 42 матеріали, оприлюднено 7 статей в періодичних виданнях, здійснено 2 виступи на радіо.

Перевірено своєчасність подання 2235 декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік, здійснено контроль їх заповнення.

В результаті проведених службових розслідувань фактів корупційних правопорушень не встановлено.

За результатами розгляду звернень про можливі корупційні правопорушення з боку посадових осіб органів Фонду викладені факти не підтвердились.

Запроваджено роботу «телефону довіри», встановлена «антикорупційна скринька».

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про державну службу» з метою упередження конфлікту інтересів, переглянуті положення про структурні підрозділи та посадові інструкції працівників, що забезпечує взаємний контроль за прийняттям рішення. З метою вдосконалення механізмів контрольно – аналітичної роботи проведено дослідження стану дотримання порядку призначення та звільнення державних службовців у 5 підвідомчих управліннях та складено 12 оглядових листів з різних напрямків роботи.

Забезпечено постійний моніторинг запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та проведення заходів щодо недопущення їх виникнення.

ba568de1c3a873af54a09d87fad6fd24 S - Звіт про роботу головного управління по запобіганню та виявленню корупції в органах Фонду області за 2016 рік

background Layer 1