Пропустити навігацію

Веб-портал ПФУ для суб’єктів підприємницької діяльності та осіб, що провадять незалежну професійну діяльність

 10 лютого 2017 року закінчився період звітування за 2016 звітний рік фізичних осіб-підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування.

Особи, які провадять незалежну професійну діяльність, формують та подають самі за себе до органів доходів і зборів Звіт один раз на рік до 01 травня року, що настає за звітним періодом. Звіт формується за формою таблиця 3 Додатку 5 до Порядку №435.

Акцентуємо увагу, що у звітності встановленої форми Додаток 5 Порядку 435 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 11 квітня 2016 року №441, зі змінами, внесеними згідно з Наказу Міністерства фінансів №813 від 07.09.2016) відбулася заміна слів та реквізитів, в тому числі і у титульному аркуші Додаток 5. З метою уникнення випадків неприйняття звітності щодо сум нарахованого ЄСВ, з причин подання звітності за невстановленою формою, радимо оновити програмне забезпечення для формування звіту форми Додаток 5 Порядку 435, з врахуванням останніх проведених змін.

На підставі звітності, що подається страхувальниками до органів доходів і зборів та передається до Пенсійного фонду України в порядку міжвідомчого обміну, на кожну застраховану особу в її персональну облікову карточку  реєстру застрахованих осіб. Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування вносяться дані.

Пенсійним фондом України реалізована унікальна можливість щодо доступу громадян, в тому числі і фізичних осіб-підприємців, до їх особистих персональних даних через Веб-портал, який надає користувачам електронні послуги на сучасному технологічному рівні.

З метою контролю за станом наповнення своєї персональної облікової картки інформацією зі звітності фізичні особи-підприємці можуть зареєструватися на Веб-порталі ПФУ. Це дозволить їм контролювати інформацію щодо сум заробітної плати (доходу), яка буде використовуватися в майбутньому при розрахунку розміру їх пенсії. Також доступна інформація щодо загального страхового стажу особи.

Портал Пенсійного фонду, як і належить повноправного елементу електронного уряду, інтегрує інформацію з різних державних джерел. Це і різні бази самого Пенсійного фонду, Міністерства доходів і зборів, Міністерства юстиції.

Відповідно до законодавства про захист персональних даних користувач Порталу отримує інформацію в знеособленому вигляді, що кардинально знижує ризик можливих ексцесів, пов’язаних з неправомірним використанням наданих Порталом відомостей.

Процедура реєстрації на Веб-порталі максимально спрощена – проводиться така процедура тільки один раз. Для цього необхідно звернутися до найближчого управління Фонду за місцем проживання з документами, що посвідчують особу.

Можлива і он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ЕЦП) без відвідування управління Фонду, саме вона дозволяє в повному обсязі використовувати  всі можливості порталу. При  реєстрації з ЕЦП  на перегляд надаються такі дані з реєстру застрахованих осіб:

– анкетні дані (ПІБ, дата народження, стать, місце народження);

– адресні дані (адреса реєстрації та адреса фактичного місця проживання);

– дані паспорту (серія; номер; дата видачі; ким видано);

– дані страхового свідоцтва (номер; дата видачі; ким видано);

– дані електронного пенсійного посвідчення (номер; дата видачі; ким видано);

– дані про перетин кордону зони АТО – для переселенців (напрямок перетину кордону зони АТО та дата перетину кордону зони АТО);

– дані про заробітну плату особи – інформація надається по роках у розрізі страхувальників. За кожний рік додатково визначається загальна сума заробітної плати за рік та загальна сума заробітної плати, яка враховується для розрахунку пенсії;

– дані про страховий стаж особи – надаються дані про кількість днів роботи, за які страхувальником було сплачено за особу страхові внески; інформація надається по всіх роках та місяцях роботи особи.

Реєструйтесь на Веб-порталі та отримуйте зручний доступ до електронних послуг без черг та зайвих витрат.

ac2e849b4a428fbab1a3915044f21521 S - Веб-портал ПФУ для  суб’єктів підприємницької діяльності та осіб, що провадять незалежну професійну діяльність

background Layer 1