Пропустити навігацію

Поширюємо інформацію про сучасні сервіси Пенсійного фонду України та пенсійне законодавство серед освітян

У Маріупольському міському технологічному ліцеї відбулась зустріч начальника відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 2 Маріупольського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Наталі Зайцевої з освітянами.

Наталя Зайцева розповіла   про сервіси  веб – порталу Пенсійного фонду України, а також запропонувала присутнім зареєструватися на Веб-порталі двома способами: написавши заяву для реєстрації в територіальному органі Пенсійного фонду за місцем проживання або за допомогою використання цифрового підпису. При цьому, вона звернула увагу присутніх на привілеї  використання електронно-цифрового підпису, який дає можливість дистанційно формувати електронні документи з QR – кодом, необхідні для призначення соціальних виплат та активувати послугу СМС – інформування.

В ході зустрічі Наталя Зайцева торкнулась умов призначення пенсії за вислугу років, зазначивши, що  право на її призначення збережено для осіб, які на день набрання чинності Законом №2148 мали вислугу та стаж, необхідний для призначення відповідно до законодавства,  що діяло до пенсійної реформи. Ознайомила з особливостями виходу на пенсію для тих осіб, яким не вистачає страхового стажу та нагадала перелік документів, необхідних для призначення пенсії.

80 prov.zahodu 14.05.19 225x300 - Поширюємо інформацію про сучасні сервіси  Пенсійного фонду України та  пенсійне законодавство серед освітян

background Layer 1