Пропустити навігацію

Рішення колегії головного управління від 21.08.2018 №7-3 “Про стан реалізації Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 2 лютого 2016 року № 1-2”

 

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ КОЛЕГІЇ

 

        21.08.2018                                                                м. Слов’янськ                                                                          № 7-3

         

Про стан реалізації Стратегії

розвитку комунікацій Пенсійного

фонду України, затвердженої

постановою правління Пенсійного фонду

України від 2 лютого 2016 року № 1-2

 

Розглянувши стан роботи щодо розвитку масових комунікацій в органах Пенсійного фонду області колегія відмічає, що протягом І півріччя поточного року діяльність головного та підвідомчих управлінь була спрямована на досягнення конструктивної взаємодії та взаєморозуміння з громадським суспільством.

Для інформування населення встановлені зв’язки з широким колом засобів масової інформації: 14 телеканалами, 5 радіоканалами, 33 друкованими виданнями, а також з 208 громадськими організаціями.

Фахівцями органів Фонду області проведено  5,6 тис. роз’яснювальних заходів, переважна більшість яких стосувалась пенсійного забезпечення різних категорій громадян, питань сплати єдиного соціального внеску, легалізації трудових відносин, погашення заборгованості по пільгових пенсіях, накопичувального пенсійного страхування, надання адміністративних послуг тощо.

В межах співпраці з мас-медіа проведено 640 заходів, що  на 10 % менше відповідного показника минулого року. Підвищити рівень взаємодії з медійниками необхідно у Маріупольському, Бахмутсько-Лиманському та Слов’янському об’єднаних управліннях.

Для інформування громадян використовувались Інтернет-ресурси:  Фейсбук, веб-сторінки міських рад, райдержадміністрацій.  В мережі Інтернет опубліковано 3,1 тис. новин, що на 36 % перевищує аналогічний показник 2017 року.

На виконання наказу Пенсійного фонду України від 02.11.2017 № 215 «Про організацію оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів Пенсійного фонду України» забезпечено наповнення та систематичне оновлення інформаційної сторінки головного управління на веб-порталі Пенсійного фонду України.

В ході консультування громадян за допомогою дистанційних форм. проведено 281 сеанс Скайп-зв’язку, надано 4,3 тис. роз’яснень та смс-повідомлень. Активізувати роботу за даним напрямком необхідно у Слов’янському, Ясинуватському та Волноваському об’єднаних управліннях.

Відповідно до наказу Пенсійного фонду України від 18.05.2018 № 91 «Про інформування шляхом відправлення СМС-повідомлень» мешканцям області надано 551 роз’яснення та отримано 2,1 тис. замовлень на підключення означеної послуги. Робота за даним напрямком потребує активізації у Мангушському, Великоновосілківському, Бахмутсько-Лиманському об’єднаних управліннях.

В межах співпраці з громадськістю відбулось 1,9 тис. заходів, що на 17 % більше відповідного показника минулого року. Роз’ясненнями охоплено понад 26  тис. осіб, під час проведення заходів розповсюджено понад 44 тис. буклетів та листівок. Підвищити рівень взаємодії з громадськістю  необхідно в Ясинуватському, Мангушському, Маріупольському, Торецькому, Волноваському об’єднаних управліннях тощо. 

Зважаючи на вищевикладене, колегія

 

ВИРІШИЛА:

  1. Роботу органів Пенсійного фонду України в Донецькій області у І півріччі 2017 року визнати такою, що відповідає завданням реалізації Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України.
  2. З метою вдосконалення роботи в даному напрямку начальникам підвідомчих управлінь:

2.1. Забезпечити складання планів інформаційно-консультативних заходів на тиждень, місяць та їх надання до відділу організаційно-інформаційної роботи щочетверга та останнього дня поточного місяця відповідно. Встановити оперативний контроль за їх виконанням.

2.2. Підвищити оперативність та рівень інформування громадян з питань діяльності органів Фонду області з використанням наявних засобів та форм комунікації. Особливу увагу приділити роз’ясненню змін в пенсійному законодавстві, питань виплати пенсій, проведення перерахунків, а також   впровадженню Пенсійним фондом України сучасних технологій в сфері надання послуг.

2.3. Підвищити якість складання звітності за результатами проведення заходів, в тому числі прес-релізів, що висвітлюють діяльність кожного територіального управління.

2.4. Про виконання завдань звітувати до відділу організаційно-інформаційної роботи управління персоналу та організаційно-інформаційної роботи програмним файлом  Zmi, щомісячно, до 01 числа.

 

 

Голова колегії                                                                                                Н. С. Рад

 

background Layer 1