Пропустити навігацію

Рішення колегії головного управління від 21.08.2018 № 7-4 “Про реалізацію органами Пенсійного фонду області міжнародних зобов’язань України щодо переказу пенсій громадянам України, які проживають за кордоном, та виплати пенсій пенсіонерам іноземних держав, які проживають в Україні”

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ КОЛЕГІЇ

 

21.08.2018                                                                       м. Слов’янськ                                                                                  № 7-4

 

 

Про реалізацію органами Пенсійного

фонду області міжнародних зобов’язань

України щодо переказу пенсій громадянам

України, які проживають за кордоном, та

виплати пенсій пенсіонерам іноземних держав,

які проживають в Україні

 

Колегія головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області  відзначає, що протягом І півріччя поточного року забезпечено організацію та контроль роботи управлінь Пенсійного фонду України в містах, районах, районах у містах, а також об’єднаних управлінь області (далі – підвідомчі управління) щодо своєчасного призначення і виплати пенсії за міжнародними угодами України.

Для реалізації прав громадян на призначення пенсії за міжнародними договорами підвідомчими управліннями оформлюються відповідні формуляри, тобто бланки встановленого зразку, за допомогою яких здійснюється обмін інформацією про пенсійне забезпечення заявника.

За І півріччя 2018 року в області  опрацьовано 82 формулярів та пенсійних справ.

З метою здійснення системного контролю за якістю оформлення документів по міжнародним договорам головним управлінням постійно проводиться перевірка документів та аналіз виявлених порушень.

Крім того, для упередження та недопущення порушень при виконанні роботи  по оформленню документів головним управлінням надається методологічна підтримка підвідомчим управлінням, а саме: проведено курси підвищення кваліфікації в 2016, 2017 роках; розроблено та направлено методичні рекомендації та презентаційні матеріали (буклети, пам’ятки з роз’ясненнями  чинного законодавства стосовно міжнародних договорів у галузі соціального забезпечення); направляються оглядові листи.

Враховуючи  вищевикладене, колегія

 

ВИРІШИЛА:

  1. Роботу органів Пенсійного фонду (головного та підвідомчих управлінь Пенсійного фонду України в Донецькій області) з питань призначення і виплати пенсій за міжнародними угодами України визнати такою, що відповідає вимогам чинного законодавства.
  2. Начальнику управління пенсійного забезпечення Кісельковій О.А. продовжити проведення перевірок роботи по оформленню документів для призначення пенсій за міжнародними договорами та здійснювати щокварталу до 10 числа місяця наступного за звітним моніторинг та аналіз порушень, виявлених при перевірках.
  3. Начальникам підвідомчих управлінь:

3.1. Проводити роз’яснювальну роботу на території міст, районів, районів у містах серед студентів, працюючих, пенсіонерів та інших категорій громадян щодо положень міжнародних договорів у галузі соціального забезпечення.

3.2. Забезпечити особистий контроль за додержанням норм  законодавства при призначенні пенсій за міжнародними угодами та своєчасне опрацювання заяв громадян.

 

 

Голова колегії                                                                                                                                                                Н. С. Рад

 

 

 

 

background Layer 1