Пропустити навігацію

До уваги пенсіонерів, які звертаються за отриманням довідки про доходи для призначення субсидій

Актуальним питанням для багатьох малозабезпечених сімей, в складі яких також є і пенсіонери, залишається соціальна підтримка держави у вигляді отримання адресної допомоги, тобто субсидії.

Головним критерієм для призначення субсидії є сукупний отриманий дохід сім’ї. При цьому, розмір отриманої пенсії включається до суми сукупного доходу домогосподарства.

Для спрощення механізму надання субсидії громадянам територіальними управліннями Пенсійного фонду України в Донецькій області щомісячно надається інформація про нараховані суми пенсій до органів соцзахисту населення.

Довідку про розмір пенсії з урахуванням обмежень, встановлених для працюючих пенсіонерів відповідно до Закону України від 02.03.2015 №213-VIII, та без урахування податку на доходи фізичних осіб може отримати і сам пенсіонер, безпосередньо звернувшись до управління Пенсійного фонду України.

Також за бажанням, пенсіонеру може видаватися довідка про загальний розмір призначеної пенсії.

Для отримання вищевказаних довідок пенсіонерам достатньо звернутись до територіальних управлінь Пенсійного фонду України  за місцем знаходження їх на обліку із паспортом або іншим документом, який засвідчує особу.

a1005f8e615c6cea34da62a85ca9af3a S - До уваги пенсіонерів, які звертаються за отриманням довідки про доходи для призначення субсидій

background Layer 1