Пропустити навігацію

У Слов’янську відбулось виїзне засідання правління Пенсійного фонду України

2 грудня п. р. у місті Слов’янську відбулось виїзне засідання правління Пенсійного фонду України за участю Голови Донецької обласної держаної адміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації П. І. Жебрівського, керівників структурних підрозділів центрального апарату Пенсійного фонду України, начальників головних управлінь Фонду в областях та місті Києві.

Відповідно до порядку денного розглянуті питання про документальні перевірки та верифікацію баз даних, проведених органами Пенсійного фонду України у 2016 році, стан пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених осіб та стан виконання головними управліннями Фонду в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській областях покладених на них завдань.

Головним управлінням Фонду в Донецькій області забезпечено стабільне фінансування та своєчасну виплату пенсій 776,1 тис. осіб, чверть з яких – внутрішньо-переміщені.

На виплату пенсій за 10 місяців поточного року спрямовано 16,9 млрд. гривень. За рахунок коштів державного бюджету профінансовано виплат на суму 3,2 млрд. гривень.

За вказаний період призначено 17 тисяч пенсій, 324 пенсії за особливі заслуги перед Україною, проведено 44,5 тисяч перерахунків пенсій працюючим пенсіонерам.

Середній розмір пенсійних виплат з початку року зріс на 51,56 грн. та на 1 листопада  складає 2010,94 грн.

Забезпечено своєчасну виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам.

Органами Фонду виплачено пенсії у 5 країнах світу громадянам України, які проживають за кордоном на суму 2, 9 млн. грн. Пенсіонерам іноземних держав, які проживають на території України, здійснено виплату пенсій на суму 12,2 млн. грн.

Протягом січня – жовтня поточного року до бюджету Пенсійного фонду України від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів, які адмініструються органами Фонду, надійшло 5,6 млрд. грн., що на 3,7 млрд. грн. менше, ніж за відповідний період минулого року (у зв’язку зі зниженням ставки єдиного соціального внеску).

У межах реалізації Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, в області забезпечено проведення організаційних заходів щодо впровадження нової централізованої технології  призначення та виплати пенсій з використанням електронної пенсійної справи.

Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Борисович Зарудний у своєму виступі подякував та висловив слова підтримки колективам управлінь Фонду Донеччини та Луганщини за роботу в надскладних умовах.

1281b969d392854908e324a837ddb6f0 S - У Слов’янську відбулось виїзне засідання  правління Пенсійного фонду України

background Layer 1