Пропустити навігацію

Рішення колегії головного управління від 23.07.2019 № 5-1 “Про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в Донецькій області у І півріччі 2019 року щодо виконання доходної частини бюджету та скорочення обсягів заборгованості по обов’язкових платежах до бюджету Фонду області”

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

КОЛЕГІЯ

ПРИ НАЧАЛЬНИКУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ 

РІШЕННЯ

 

  23.07.2019                                         м. Слов’янськ                                                         № 5-1

 

 

Про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в Донецькій області у І півріччі 2019 року щодо виконання доходної частини бюджету та скорочення обсягів заборгованості по обов’язкових платежах до бюджету Фонду області

 

Заслухавши доповідь начальника відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області ФІЛІНСЬКОГО Олега Дмитровича щодо виконання доходної частини бюджету та скорочення обсягів заборгованості по обов’язкових платежах до бюджету Фонду області колегія відмічає, що впродовж І півріччя 2019 року забезпечено виконання завдань плану роботи головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області на 2019 рік.

До бюджету Фонду області від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів, які адмініструють органи Фонду, надійшло 3 959,2 млн. грн. власних коштів або 107,5 % планових показників.

Від сплати частини єдиного внеску, надійшло – 3545,1 млн.грн. або 108,1 % від планового завдання. Завдання виконано всіма управліннями, крім – Селидівського (88 %), Торецького (92 %) та Мангушського (99 %).

Надходження коштів, що адмініструють органи Пенсійного фонду склали 414,1 млн. грн. або 102,4 % від запланованих обсягів.

Найменший відсоток виконання планових показників склався у Торецькому (64% від плану), Волноваському (92%), та Слов’янському (94 %) об’єднаних управліннях.

До загального фонду Державного бюджету з окремих видів господарських операцій надійшло 53,7 млн. грн. або 110,9 % від планових показників та на 9,6 млн. грн. більше надходжень 2018 року.

Заборгованість платників до бюджету Пенсійного фонду області збільшилась на 336,4 млн.грн. або 10,6 % та становить 3 522,8 млн. грн., з яких 91,7 % припадає на економічно-активних платників.

Найбільше зростання заборгованості спостерігається у Торецькому (на 77,7 млн. грн. або 18,8 %), Покровському (на 59,1 млн. грн. або 8,0%), Маріупольському (на 42,1млн. грн. або 19,9 %) об’єднаних управліннях.

В рахунок погашення заборгованості до бюджету Фонду області надійшло 38,4 млн. грн. або 1,5 % від суми заборгованості економічно-активних платників на початок року. Нижчі за середньообласний відсоток зазначених надходжень спостерігається в об’єднаних управліннях Добропільському, Волноваському, Селидовському, Слов’янському, Торецькому. Відсутні означені надходження в Ясинуватському управлінні.

Спостерігається позитивна динаміка зменшення заборгованості зі сплати страхових внесків фізичними особами – підприємцями. З початку року 80 боржників (35,7% від загальної кількості) здійснили погашення боргу на 78,4 тис.грн. (або 7,7%), в тому числі 43 підприємця (19,2%) розрахувались в повному обсязі.

З юридичних осіб зменшили заборгованість 40 підприємств, з яких 15 (або 2,7%) – повністю сплатили борг в сумі 3,6 млн.грн.

З початку року від заходів примусового стягнення заборгованості в рахунок погашення боргу надійшло 15,9 млн.грн. або 0,8 % від суми боргу на примусовому виконанні в органах Державної виконавчої служби на початок року.

Від участі органів Фонду області в роботі комісій з питань погашення заборгованості до бюджету Фонду надійшло 6,5 млн.грн. або 0,3 % від загальної суми заборгованості економічно-активних платників.

Від укладених з боржниками графіків погашення заборгованості отримано 5,3 млн.грн. або 86,8 % доведеного завдання.

За результатами спільної з контролюючими органами роботи легалізовано 12,9 тис. робочих  місць та забезпечено додаткове надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у сумі 15,7  млн. грн.

Враховуючи вищевикладене, колегія головного управління

ВИРІШИЛА:

1. Інформацію начальника відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області ФІЛІНСЬКОГО Олега Дмитровича Про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в Донецькій області у І півріччі 2019 року щодо виконання доходної частини бюджету та скорочення обсягів заборгованості по обов’язкових платежах до бюджету Фонду, взяти до відома.

2. Начальникам територіальних управлінь Пенсійного фонду України Донецької області забезпечити:

2.1. Взаємодію з органами Державною фіскальної служби області з питань поденного прогнозування та надходження єдиного соціального внеску в межах похибки не більше 5 % прогнозованих сум.  

2.2. Інформування органів місцевого самоврядування про наявні додаткові резерви збільшення фонду оплати праці по адміністративній території за результатами детального аналізу фінансово – господарської діяльності платників з ознаками тінізації трудових відносин та легалізації заробітної плати.

2.3. Організацію роботи підрозділів управління щодо своєчасного та повного формування розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій для направлення до відшкодування підприємствам у визначені законодавством терміни.

2.4. Звітування головному управлінню про виконання п.п. 2.1. – 2.3 наказу в термін до 15.10.2019.

3. Начальнику відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Філінському О. Д. здійснювати заходи оперативного контролю за станом виконання територіальними управліннями доручень згідно п. 1. – 2.4 цього наказу.

 

Голова колегії                                                                                                                                   Н. РАД

Секретар колегії                                                                                                                О. КОСОГОВА

 

 

background Layer 1