Пропустити навігацію

Внутрішній аудит, як інструмент вдосконалення роботи територіальних управлінь

Управлінням внутрішнього аудиту головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області постійно ведеться робота з питань методично-правового та інформаційного супроводження діяльності підвідомчих управлінь з метою підвищення якості пенсійного забезпечення громадян.

Так, у відповідності до плану внутрішнього аудиту в управліннях Пенсійного фонду України в Донецькій області на друге півріччя 2015 року, управлінням внутрішнього аудиту проведено фінансовий аудит та аудит відповідності в управлінні Пенсійного фонду України в місті Костянтинівці та Костянтинівському районі
Результати проведеного аудиту засвідчили, що в цілому управлінням проводилась відповідна робота по забезпеченню надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду, ведення Державного реєстру відомостей про застрахованих осіб, своєчасного фінансування пенсійних виплат та дотриманню норм законодавства у веденні бухгалтерського обліку. Однак, є окремі питання, які потребують вдосконалення. Спеціалістам управління рекомендовано посилити контроль за додержанням норм пенсійного законодавства при призначенні, проведенні перерахунків та виплаті пенсій, а також за цільовим використанням коштів. При виконанні кошторису видатків на утримання апарату управління слід звернути увагу на дотримання вимог законодавства щодо прийняття до обліку належним чином оформлених первинних бухгалтерських документів.
Результати аудиту заслухано на колегії головного управління, надані практичні рекомендації по удосконаленню діяльності управління.

4060ef056202be2c8bfb16456db28342 S - Внутрішній аудит, як інструмент вдосконалення роботи територіальних управлінь

background Layer 1