Пропустити навігацію

До уваги декретників!

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області звертає увагу працівників територіальних управлінь, які знаходять у відпустці для догляду за дитиною та повідомляє наступне.

Регулювання трудових правовідносин в Україні здійснюється Кодексом законів про працю Україні та іншими нормативно-правовими актами, що діють на території держави. Кодексом законів про працю України визначені права та обов’язки сторін трудового договору, в тому числі в питаннях трудової діяльності, переведення, тимчасового призупинення роботи та звільнення.
Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області не наділено повноваженнями здійснювати вплив на трудові відносини працівників інших територіальних органів. Тимчасове призупинення діяльності територіального органу Пенсійного фонду України не припиняє трудові відносин з його працівниками.
Працівникам управлінь, які знаходяться на тимчасово неконтрольованій території, пропонується робота за новою юридичною адресою управління з метою відновлення його функцій, а також оформлення трудових відносин працівників, які знаходяться у відпустці для догляду за дитиною та ін.
Водночас, згідно з абз. 2 ч. 4 ст. 7 Закону України від 20.10.2014 №1706-VII «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» зареєстрована (взята на облік) внутрішньо переміщена особа, яка не звільнилася з роботи (не припинила інший вид зайнятості), у разі неможливості продовження роботи (іншого виду зайнятості) за попереднім місцем проживання, для набуття статусу безробітного та отримання допомоги по безробіттю та соціальних послуг за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на випадок безробіття може припинити трудові відносини, надавши нотаріально посвідчену письмову заяву про припинення працівником трудових відносин з підтвердженням того, що ця заява таким громадянином надіслана роботодавцю рекомендованим листом (з описом вкладеної до нього такої заяви).
Законодавством України, також, встановлено право працівників припинити трудові правовідносини з роботодавцем в односторонньому (судовому) порядку.

2070868436762058083e108006e34b46 S - До уваги декретників!

background Layer 1