Пропустити навігацію

До уваги працівників, які знаходяться у відпустках по догляду за дитиною

До уваги працівників, які знаходяться у відпустках по догляду за дитиною до 3 або 6 років та мають намір розірвати трудові відносини з територіальними органами Пенсійного фонду України Донецької області.
Трудовий договір може бути припинений лише роботодавцем за підстав, визначених законом та у порядку, передбаченому законодавством.

В разі відсутності керівного складу роботодавця у особи, яка знаходиться /знаходилась у відпустці по догляду за дитиною до 3 або 6 років наявна можливість в правовій площині (стаття 55 Конституції України) вирішити питання щодо розірвання трудових відносин в односторонньому порядку через суд.
Для вирішення питання припинення трудових відносин з роботодавцем (юридичною особою територіальним управлінням Фонду) в односторонньому порядку особа, яка знаходилась/ знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3 або 6 років може:
1) звернутись з позовною заявою про припинення трудових відносин до окружного адміністративного суду за місцем своєї реєстрації (згідно довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відповідно до Постанови №595).
До позовної заяви слід надати наступні документи:
• копію паспорту та ідентифікаційного коду;
• копію трудової книжки (трудового договору за наявності);
• відповідь установи, якою мало би було вирішене питання оформлення трудових відносин про неможливість виконати означені дії в установленому законодавством порядку;
• інші докази.
2) отримати копію судового рішення після розгляду справи.
3) звернутись до органів виконавчої Дирекції Фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття або до інших роботодавців для вирішення питання щодо подальшого працевлаштування.

a1005f8e615c6cea34da62a85ca9af3a S - До уваги працівників, які знаходяться  у відпустках по догляду за дитиною

background Layer 1