Пропустити навігацію

Про запровадження в Донецькій області централізованої системи призначення та виплати пенсій

Підвищення якості обслуговування громадян в органах Пенсійного фонду України, забезпечення повноти та оперативності надання відповідних послуг є одним із пріоритетів в його роботі. Для реалізації запланованого впроваджується організаційно-технічна реформа пенсійної системи.

Відповідно до постанови Правління Пенсійного фонду України від 05.11.2015 № 20-2 пілотний проект реформи буде запроваджено з січня наступного року у Вінницькій, Донецькій, Київській та Херсонській областях.
Нова система радикально змінить якість обслуговування громадян, оскільки передбачає запровадження нових методів прийому відвідувачів за принципом роботи бек-офісу та фронт-офісу. Це дасть змогу не тільки відмовитися від величезного паперового документообігу, а і спростити процедури прийому та обслуговування громадян, істотно скоротити час їхнього спілкування з фахівцями Пенсійного фонду України. Ця система буде єдиною для всіх територіальних управлінь, захищеною за сучасними стандартами, що унеможливить втрату персональних даних та витік інформації.
Передбачено також, що пенсіонери зможуть у будь-який час через Інтернет ознайомитися з даними своєї пенсійної справи за допомогою електронного цифрового підпису.
Функціональні можливості системи вже дістали позитивну оцінку при  тестовій експлуатації  нової системи обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих технологій в управліннях області в м. Слов’янську та Слов’янському районі та м. Дружківці.

3fdce261fec9e02d13c63ef93539619a S - Про запровадження в Донецькій області централізованої системи призначення та виплати пенсій

background Layer 1