Пропустити навігацію

На засіданні «круглого столу» – про реформування пенсійної системи

28.09.2017 заступник начальника відділу обслуговування громадян Лівобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Мочевінська Ю. В. прийняла участь у засіданні «круглого столу» з керівниками громадських та ветеранських організацій Лівобережного району м. Маріуполя.

В ході обговорення питань Юлія Володимирівна розповіла про зміни в пенсійному законодавстві, що  відбулись в поточному році, про умови призначення пільгових пенсій, пенсій за віком, порядок проведення їх перерахунку. Окрема увага приділялась роз’ясненню основних принципів реформування пенсійної системи, зокрема, запровадженню накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій. Крім того наголошувалось, що використання веб-порталу Пенсійного фонду України дозволило перейти до надання послуг громадянам в дистанційному режимі з одночасним підвищенням якості їх обслуговування в органах Фонду.

Наприкінці засідання присутні отримали роз’яснювальні матеріали з розглянутих питань для подальшого розповсюдження серед мешканців району та їх розміщення на інформаційних стендах.

54b4716a3dc0cd733b26e61ebb10e28e S - На засіданні «круглого столу» - про реформування пенсійної системи

background Layer 1