Пропустити навігацію

Про пенсійну реформу – тимчасово не працевлаштованим громадянам

18.10.2017 в центрі зайнятості м. Селидове відбулась зустріч начальника відділу обслуговування громадян № 1 Селидовського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Медведєвої Галини Борисівни з тимчасово не працевлаштованими громадянами.

Під час зустрічі Галина Борисівна розповіла про основні складові Пенсійної реформи. Вона зазначила, що починаючи з 1 січня 2018 року, право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років матимуть тільки ті особи, страховий стаж яких не менше 25 років, і до 2028 року мінімальний страховий стаж буде поетапно підвищуватись.

При цьому, увага учасників зустрічі акцентувалась на залежності розміру пенсії залежать від стажу та заробітної плати, з якої сплачені страхові внески. Обговорювались вплив тривалого перебування на обліку в службі зайнятості на майбутнє призначення пенсії, переваги легальної зайнятості, можливість добровільній участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Присутнім рекомендувалось завчасного звертатись за призначенням пенсії та проведенням попередньої правової оцінки документів, необхідних для її оформлення. Керівник також запропонувала зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України для отримання інформації про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплату страхових внесків із своєї облікової картки.

У підсумках присутні отримали відповіді на запитання та інформаційні буклети.

c6382ecc548febcf9702b41806693739 S - Про пенсійну реформу -  тимчасово не працевлаштованим громадянам

background Layer 1