Пропустити навігацію

Рішення колегії Головного управління від 04.12.2019 № 6-2 “Про результати перевірок органами соціального захисту населення додержання вимог законодавства під час призначення (перерахунку) та виплати пенсій і здійснюваних заходів щодо усунення виявлених порушень та попередження їх виникнення за 10 місяців 2019 року”

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

КОЛЕГІЯ

ПРИ НАЧАЛЬНИКУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

 

04.12.2019                            м. Слов’янськ                                     № 6-2

 

 

Про результати перевірок органами
соціального захисту населення додержання
вимог законодавства під час призначення
(перерахунку) та виплати пенсій і
здійснюваних заходів щодо усунення виявлених
порушень та попередження їх виникнення
за 10 місяців 2019 року 

 

Колегія головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області  (далі – Головне управління) відзначає, що сумісна робота органів Пенсійного фонду та органів соціального захисту населення протягом 10 місяців 2019 року була спрямована на забезпечення додержання вимог законодавства під час призначення, перерахунку та виплати пенсій.

Протягом зазначеного періоду перевірками охоплено 18,2 тис. пенсійних справ призначених у звітному періоді, що складає 89,7 % (від загальної кількості 20,3 тис. новопризначених пенсій), та 33,6 тис. пенсійних справ, по яких було винесено рішення про проведення перерахунку, що складає 93,9 % (від загальної кількості 35,8 тис. перерахованих пенсій).

За  результатами перевірок протягом 10 місяців виявлено 484 порушення пенсійного законодавства. Із них: 237 при призначенні та 247 при перерахунках пенсій, що призвело в 94 випадках до переплат пенсій на загальну суму 54,1 тис. грн. та в 243 випадках  до недоплат пенсій на загальну суму 261,9 тис. грн.

Всі випадки порушення діючого законодавства, виявлені спеціалістами органів соціального захисту населення при здійсненні функцій нагляду за додержанням вимог законодавства, проаналізовані та усунені. Недодержані суми пенсій виплачені, переплати взяті на облік.

Враховуючи  вищевикладене, колегія

 

ВИРІШИЛА:

  1. Сумісну роботу органів Пенсійного в Донецькій області та органів соціального захисту населення вважати задовільною.

 

  1. Начальнику управління пенсійного забезпечення О. КІСЕЛЬКОВІЙ продовжити аналіз перевірок та надсилати їх результати начальникам територіальних управлінь Пенсійного фонду України в Донецькій області для організації роботи щодо попередження порушень.

 

  1. Начальникам підвідомчих управлінь:

3.1. Забезпечити безумовне дотримання вимог чинного законодавства.

3.2. За результатами Актів перевірок правильності призначення (перерахунку) та виплати пенсій, оглядових листів Головного управління, довідок по результатам проведених контрольних заходів виявляти та здійснювати суцільну перевірку пенсійних справ на факт виявлення аналогічних порушень.

3.3. Щомісяця проводити сумісні засідання з представниками органів соціального захисту населення щодо аналізу типових помилок та недоліків, виявлених в роботі та недопущення їх в подальшому.

3.4. Забезпечити безперервне підвищення професійного рівня спеціалістів управлінь шляхом самоосвіти, технічних навчань, тестування тощо.   

 

 

Голова колегії                                                                                                             Н. РАД

 

Секретар колегії                                                                                                        О. КОСОГОВА                                                       

 

                                                                                      

 

 

 

 

background Layer 1