Пропустити навігацію

Рішення колегії Головного управління від 04.12.2019 № 6-3 “Про реалізацію органами Пенсійного фонду області міжнародних зобов’язань України щодо переказу пенсій громадянам України, які проживають за кордоном, та виплати пенсій пенсіонерам іноземних держав, які проживають в Україні”

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

КОЛЕГІЯ

ПРИ НАЧАЛЬНИКУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

 

04.12.2019                         м. Слов’янськ                                № 6-3

 

Про реалізацію органами Пенсійного
фонду області міжнародних зобов’язань
України щодо переказу пенсій громадянам
України, які проживають за кордоном, та
виплати пенсій пенсіонерам іноземних держав,
які проживають в Україні

 

Колегія Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області  (далі – Головне управління) відзначає, що протягом 10 місяців поточного року забезпечено організацію та контроль роботи управлінь Пенсійного фонду України в містах, а також об’єднаних управлінь області (далі – підвідомчі управління) щодо своєчасного призначення і виплати пенсії за міжнародними угодами України.

Протягом року до Пенсійного фонду України та головних управлінь Пенсійного фонду України у Закарпатській та Львівській областях направляються формуляри та пенсійні справи  для реалізації прав громадян на призначення пенсії за  міжнародними угодами.

З метою здійснення системного контролю за якістю їх оформлення головним управлінням проводиться перевірка документів та аналіз виявлених порушень.

За 10 місяців 2019 року в області опрацьовано 116 формулярів та пенсійних справ, 30 з яких (майже 26% від загальної кількості) містять порушення. Найбільша кількість порушень спостерігається в таких управліннях: Маріупольське ОУПФУ, Слов’янське ОУПФУ, Покровське ОУПФУ, УПФУ у м. Краматорську, Селидовське ОУПФУ.

Завдяки забезпеченню методологічної підтримки управлінь досягнуто зменшення кількості порушень при заповненні формулярів.

Враховуючи  вищевикладене, колегія

 

ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію начальника відділу контролю правильності призначення пенсій управління пенсійного забезпечення Головного управління Н.ЛЯШОВОЇ про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в Донецькій області за 10 місяців 2019 року взяти до уваги.
  2. Начальнику управління пенсійного забезпечення Головного управління О.КІСЕЛЬКОВІЙ забезпечити продовження проведення перевірок роботи по оформленню документів для призначення пенсій за міжнародними угодами та аналізу порушень, виявлених при перевірках.
  3. Начальникам підвідомчих управлінь:

3.1. Забезпечити особистий контроль за додержанням норм законодавства при призначенні пенсій за міжнародними угодами. Про виконання проінформувати управління пенсійного забезпечення до 20.01.2020.

3.2. Забезпечити систематичне вивчення на технічних заняттях положень міжнародних угод в галузі пенсійного забезпечення та методичних рекомендацій по заповненню формулярів.

 

 

Голова колегії                                                                                                             Н. РАД

 

Секретар колегії                                                                                                        О. КОСОГОВА     

 

                                                                          

 

background Layer 1