Пропустити навігацію

Рішення колегії Головного управління від 04.12.2019 № 6-4 “Про стан організації роботи з внутрішнього аудиту та основні завдання щодо підвищення ефективності контролю в органах Пенсійного фонду області”

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

КОЛЕГІЯ

ПРИ НАЧАЛЬНИКУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

 

04.12.2019                        м. Слов’янськ                              № 6-4

 

Про стан організації роботи з внутрішнього аудиту та основні завдання щодо підвищення ефективності контролю в органах Пенсійного фонду області

 

Заслухавши та обговоривши інформацію начальника управління внутрішнього аудиту Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Є. ПАВЛЯКА про стан організації роботи з
внутрішнього аудиту та основні завдання щодо підвищення
ефективності контролю в органах Пенсійного фонду області, колегія Головного управління відзначає, що робота управління внутрішнього
аудиту за 10 місяців поточного року була спрямована на забезпечення ефективного функціонування системи внутрішнього контролю у
діяльності Головного та підвідомчих управлінь, оцінку системи
управління та внутрішнього контролю, управління ризиками у тому числі через надання незалежних та об’єктивних висновків та рекомендацій.

Відповідно до зведеного операційного плану діяльності з
внутрішнього аудиту Пенсійного фонду України на 2019 рік завершено проведення 4 аудитів. План виконано на 100 %.

Проведено 5 та прийнято участь в 2 позапланових
контрольних заходах, за результатами яких надано рекомендації щодо вдосконалення роботи з питань прийому та обслуговування осіб, що звертаються до органів Фонду та пенсійного забезпечення.

Проведеними аудитами встановлено 75 фінансових порушень на загальну суму 749,2 тис.грн., з них порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів становить 85,4 тис.грн. або 11,4 %, За результатами оцінки якості роботи територіальних управлінь щодо повноти та своєчасності формування відомостей про фактичні витрати на виплату та доставку пільгових пенсій та направлення підприємствам до відшкодування розрахунків встановлені окремі недоліки та проблеми. Крім того встановлено 193 порушення не фінансового характеру.

Найбільшу питому вагу серед фінансових порушень становлять порушення обліку та надходження платежів – 535,5 тис.грн. або 67,7 %,та  виплати пенсії внутрішньо переміщеним особам – 102,0 тис.грн,або 12,9%.

За результатами проведених аудитів, з метою вдосконалення організації роботи надано 42 рекомендації щодо оптимізації забезпечення виконання покладених завдань.

За результатами проведених моніторингів врахування рекомендацій, відшкодовано та поновлено в обліку 97 % фінансових порушень           (732,67 тис.грн.), по яких настав термін відшкодування.

Не у повному обсязі усунуті порушення Костянтинівсько-Дружківським об’єднаними управлінням. Покровським об’єднаним управлінням продовжується термін виконання рекомендацій Головного управління вже вдруге.

Враховуючи вищезазначене, колегія Головного управління
Пенсійного фонду України в Донецькій області

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Доповідь начальника   управління   внутрішнього   аудиту Є. ПАВЛЯКА взяти до відома. Визнати роботу управління внутрішнього аудиту Головного управління такою, що відповідає встановленим вимогам.

 

  1. Управлінню внутрішнього   аудиту   (Є. ПАВЛЯК) до 31.01.2020 здійснити аналіз порушень, виявлених в ході аудиторських досліджень у 2019 році та довести до територіальних управлінь.

 

  1. Начальникам та головам комісій з припинення управлінь Пенсійного фонду України, у містах, а також об’єднаних управлінь Донецької області:

 

3.1. до 28.02.2020 провести самоперевірку з урахуванням виявлених під час проведених у 2019 році аудитів порушень, недоліків та проблем;

 

3.2. до 06.03.2020 надати до управління внутрішнього аудиту Головного управління інформацію про виконання вжитих заходів по запобіганню та мінімізації ризиків.

 

Голова колегії                                                                           Н. РАД

 

Секретар колегії                                                                      О. КОСОГОВА

 

background Layer 1