Пропустити навігацію

Звіт щодо стану проведення перевірок з питань дотримання норм пенсійного законодавства за 2019 рік

Відповідно до плану роботи органами Пенсійного фонду України в Донецькій області за 2019 рік проведено 6,1 тис. перевірок з питань дотримання норм пенсійного законодавства, з яких:

  • 0,5 тис. – перевірки банківських установ, підприємств поштового

зв’язку та закладів, де особи перебувають на повному                  державному утриманні;

  • 4,6 тис. – зустрічні перевірки достовірності даних в документах,

наданих для призначення (перерахунку) пенсій;

  • 1,0 тис. – документальні перевірки суб’єктів господарювання.

За результатами перевірок банківських установ та підприємств поштового зв’язку щодо правильності та своєчасності виплати пенсій встановлено 1,2 тис. порушень діючого законодавства, 8 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, застосовано штрафні санкції у сумі 14,5 тис.грн.

За результатами перевірок закладів, де особи перебувають на повному державному утриманні, щодо своєчасності та повноти зарахування і використання коштів встановлено 0,2 тис. порушень.

Перевірками достовірності документів для призначення (перерахунку) пенсій встановлено 0,9 тис. порушень, з них 24 призвела до переплат пенсій в сумі 10,6 тис.грн. та 39 призвели до недоплат пенсій на суму 20,0 тис.грн.

Порушення суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства виявлені в ході 0,9 тис. перевірок. Донараховано до сплати коштів на суму 6,9 тис.грн., 1 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності. За донарахування сум своєчасно не обчислених та не сплачених страхових внесків; неподання або подання недостовірних відомостей, що використовуються в системі персоніфікованого обліку та іншої звітності, передбаченої законодавством, до органів Пенсійного фонду; за несплату, неповну або несвоєчасну сплату авансових платежів до порушників застосовані фінансові санкції у сумі 28,5 тис.грн. 

Органами Пенсійного фонду області також здійснюється послідуючий контроль за усуненням виявлених порушень.

background Layer 1