Пропустити навігацію

Черговий урок в «Школі майбутнього пенсіонера»

Для адаптування громадян до нового статусу «пенсіонер», підготовки документів для призначення пенсії та вирішення проблемних питань щодо страхового стажу начальник відділу обслуговування громадян Слов’янського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Юлія Дерев’ягина провела черговий урок в «Школі майбутнього пенсіонера» для громадян перед пенсійного віку в приміщенні Слов’янського міського центру зайнятості.

 

Фахівець Фонду розповіла про зміни у пенсійному законодавстві, зокрема підвищення вимог щодо тривалості страхового стажу, що необхідний для призначення пенсії за віком у поточному році, звернула увагу на важливість коректних записів у трудових книжках. Роз’яснила порядок переходу з одного виду пенсії на інший, черговість виплати пенсії та як розраховується страховий стаж при розрахунку пенсії.

 

Також, спеціаліст управління ознайомила учасників заходу із електронними послугами, що надає Пенсійний фонд України та перевагами використання нових онлайн сервісів «електронна трудова книжка» та «електронний калькулятор».  

 

1 2 300x225 - Черговий урок в «Школі майбутнього пенсіонера» 2 2 300x225 - Черговий урок в «Школі майбутнього пенсіонера»

 

background Layer 1