Пропустити навігацію

Інформуємо трудовий колектив щодо впливу страхового стажу на розмір пенсії

Фахівець Мангушського об’єднаного управлінні Пенсійного фонду України Оксана Грошевик провела зустріч з трудовим колективом фізичної особи – підприємця Ларіної О. В. в торгівельному центрі «Універмаг Мангуш».

Під час зустрічі спеціаліст роз’яснила, що фізичні особи – підприємці та наймані працівники мають вже зараз турбуватись про свою пенсію, яка залежить від набутого страхового стажу. Громадяни мають усвідомити, що згода працювати без належного оформлення позбавляє їх соціального захисту. Також особлива увага була приділена змінам у пенсійному законодавстві, умовам призначення та порядку обчислення пенсій, поняттю страхового стажу, збільшенню з 1 січня розміру мінімальної заробітної плати та розміру сплати єдиного соціального внеску.

Крім того пенсійниця  розповіла про електронні сервіси Пенсійного фонду України: підключення смс – інформування, отримання електронних документів з QR – кодом, додаток у смартфоні, «Пенсійний калькулятор» тощо.

 

1 2 5 225x300 - Інформуємо трудовий колектив щодо впливу страхового стажу на розмір пенсії 2 13 225x300 - Інформуємо трудовий колектив щодо впливу страхового стажу на розмір пенсії

 

background Layer 1