Пропустити навігацію

Для захисту пенсійного майбутнього мешканців області запрацював мобільний додаток податківців

Цей електронний сервіс (мобільний додаток «Legal ZrPlat») має доповнити та підвищити ефективність сумісних лій податківців та працівників пенсійної служби для захисту прав найманих працівників та впливу на  роботодавців, що порушують законодавство про працю, чим перешкоджають формування страхового стажу та заробітної плати для призначення пенсії у майбутньому.

 

Кожен користувач, завантаживши додаток на мобільний телефон чи планшет засобами Play Market або App Store, може повідомити про випадки виплати заробітної плати «у конвертах», неофіційне працевлаштування або будь-які інші порушення законодавства про працю. Для цього в додатку існує вкладка «Поскаржитись на роботодавця», де можна викласти суть скарги, вказавши назву компанії і особисті дані. Можна поскаржитись і анонімно.

 

Програма Legal ZrPlat містить інформаційні ресурси ДПС з питань  легалізації заробітної плати. Для зручності у мобільному додатку представлені КЗПП і Податковий Кодекс, посилання на сайт ГУ ДПС у Донецькій області та сторінку податкової в соціальній мережі Фейсбук, де розміщується найактуальніша інформація з податкового  законодавства в доступній формі.

 

Фахівці підкреслюють користь означеного сервісу для всіх працюючих. Адже він дозволяє державним структурам своєчасно вжити передбачені законодавством заходи впливу на роботодавців, що порушують трудове законодавство, використовуючи неоформлену працю та спричиняють проблеми у пенсійному забезпеченні громадян при настанні пенсійного віку.

 

foto 300x200 - Для захисту пенсійного майбутнього мешканців області запрацював мобільний додаток податківців1 SLAJD pod dodatok LegalZrPl do rolyka 300x225 - Для захисту пенсійного майбутнього мешканців області запрацював мобільний додаток податківців 2 SLAJD pod dodatok LegalZrPl posle rolyka 300x225 - Для захисту пенсійного майбутнього мешканців області запрацював мобільний додаток податківців

 

background Layer 1