Пропустити навігацію

Пенсія в “один дотик” – це просто

Про можливості дистанційного звернення за призначенням пенсії через вебпортал електронних послуг  Пенсійного фонду України розповіли на зустрічах з громадянами Старокримської селищної ради, Тополінської сільської ради, а також трудовому колективу Новотроїцької сільської ради.

 

Фахівці Волноваського, Маріупольського та Мангушського об’єднаних управлінь Пенсійного фонду України роз’яснили слухачам переваги звернення за призначенням або перерахунком пенсії в форматі «один дотик».

 

Користуючись послугами Вебпорталу, громадянин отримує можливість:

 

  • дистанційно подати документи для призначення пенсії;
  • здійснювати постійний контроль за даними, які впливають на пенсійні права людини;
  • зручно та швидко взаємодіяти з органами Фонду;
  • дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення до управління.

 

Присутні на зустрічах мешканці за допомогою спеціалістів Фонду, спробували зареєструватись на Вебпорталі, отримати довідку форми ОК-5, підключитися до послуги SMS – інформування та отримали відповіді на числені питання.

 

!ПАМ’ЯТКА

Для звернення за призначенням пенсії «в один дотик» необхідно:

  • мати доступ до мережі Інтернет, щоб зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду https://portal.pfu.gov.ua/;
  • за допомогою ЕЦП авторизуватися в «Особистому кабінеті» на Вебпорталі; 
  • заповнити анкету в розділі «Заява на призначення пенсії» та прикріпити скан-копії необхідних для призначення пенсії документів.

 

Після ухвалення рішення про призначення пенсії надійде SMS-повідомлення про необхідність прийти до сервісного центру для отримання пенсійного посвідчення.

 

Нижче наведена покрокова інструкція для реєстрації на Вебпорталі.

https://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/HowToReg

 

1 300x225 - Пенсія в "один дотик" - це просто 3 300x208 - Пенсія в "один дотик" - це просто 2 300x225 - Пенсія в "один дотик" - це просто

 

background Layer 1