Пропустити навігацію

Щодо проведення перерахунку пенсій працівникам льотно-випробного складу цивільної авіації

В березні поточного року працівники авіації і льотно-випробного складу цивільної авіації отримають перерахунок пенсії у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки, за 2019 рік.

 

Зазначений перерахунок проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.08.2005 року № 713 «Про внесення змін до пункту 7 Порядку призначення і виплати пенсій за вислугу років працівникам льотно-випробного складу цивільної авіації».

 

Заробіток, з якого була призначена (перерахована) пенсія, збільшується на коефіцієнт, який визначається шляхом ділення середньої заробітної плати за 2019 рік на середню заробітну плату, яка врахована під час перерахунку (призначення) пенсії за 2018 рік.

 

Згідно з даними Державного комітету статистики України середня заробітна плата працівників, зайнятих у галузях економіки, за 2019 рік становить 10496,82 грн., за 2018 рік – 8864,62 грн.  

 

Коефіцієнт підвищення заробітної плати становить – 1,18413.

 

Після проведеного перерахунку розмір пенсійної виплати (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають перед Батьківщиною), не може перевищувати 16380,00 грн.

 

В Донецькій області перерахунок пенсії проведено за матеріалами пенсійної справи без додаткового звернення пенсіонера 139 особам, які отримують пенсію за вислугу років з числа працівників авіації і льотно-випробного складу цивільної авіації.

 

GU INFORMUYE 1 300x186 - Щодо проведення перерахунку пенсій працівникам льотно-випробного складу цивільної авіації

background Layer 1