Пропустити навігацію

На запитання телеканалу ДОНЕЧЧИНА TV про зміни у квітневих пенсійних виплатах відповіла очільниця Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад

DSC0847 300x221 - На запитання телеканалу ДОНЕЧЧИНА TV про зміни у квітневих пенсійних виплатах відповіла очільниця Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія РадПитання: яких категорій пенсіонерів торкнувся перерахунок пенсій?

 

Проведений автоматичний перерахунок пенсії відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»  охоплює наступні категорії пенсіонерів

  • пенсіонери, що продовжували працювати та станом на 1.03.2020 р набули не менше 24 місяців страхового стажу після призначення або попереднього перерахунку пенсії;
  • працюючі пенсіонери, які станом на 1.03.2020 набули менше 24 місяців страхового стажу та після призначення (попереднього перерахунку) пенсії минуло два роки з дня звернення.

З першого квітня 2020 року означеним категоріям пенсіонерів виплата буде здійснюватись у новому розмірі.

Наступні етапи перерахунків будемо коментувати надалі окремо.

Звертаю увагу пенсіонерів!

 

Перерахунок пенсії здійснено автоматичному режимі, який не передбачає потреби особисто приходити до управлінь Фонду.

Питання: чи змінено на період обмежувальних заходів стосовно коронавірусу порядок отримання пенсії пенсіонерами?

Головним управлінням Пенсійного фонду області фінансування пенсійних виплат здійснюється у встановлений законом термін відповідно до затверджених графіків. Установи банків та підприємства поштового зв’язку також працюють у штатному режимі і проводять зарахування на рахунки пенсіонерів і виплату пенсій відповідно затверджених графіків виплати. 

Питання: як сьогодні працюють управління Пенсійного фонду з питань прийому громадян, чи можна звертатись до спеціалістів управлінь на прийом безпосередньо?

Управління Пенсійного фонду області сьогодні працюють у штатному режимі.

Забезпечуємо повне та своєчасне виконання функцій з нарахування, перерахунку, виплати пенсій та інших  покладених завдань.

Разом з цим, органи Фонду області готові надавати всі послуги з пенсійного забезпечення без відвідування управління.

Отже з метою збереження здоров’я мешканців області та забезпечення протидіі поширенню коронавірусу ми пропонуємо мешканцям області скористатись можливістю вирішувати пенсійні питання в дистанційній формі за допомогою електронних сервісів Пенсійного фонду України, а саме:

  • подати заяву на призначення/перерахунок пенсій «В один дотик»;
  • отримати довідки ОК-5, ОК-7, про розмір пенсії, виплачену заробітну плату, сплачені страхові внески, набутий страховий стаж (юридична сила документів підтверджується скануванням QR-коду);
  • перевірити відомості про трудову діяльність «Електронна трудова книжка»;
  • розрахувати розмір майбутньої пенсії «Пенсійний калькулятор»;
  • активізувати послугу SMS-інформування;
  • подати скаргу, заяву, пропозицію;
  • інші послуги.

Звертаю увагу, що на нашій веб-сторінці, сторінках в фейсбуці розміщено багато корисної інформації про електронні сервіси Пенсійного фонду, роз’яснення щодо їх користування та багато інших питань.

Користуйтесь нашими дистанційними послугами і будьте здорові!

background Layer 1