Пропустити навігацію

Про порядок звернення та оформлення надбавки до пенсії на непрацездатного члена сім’ї

До військових пенсій за вислугу років та по інвалідності, призначених за Законом України від 09.04.1992 № 2262-XII “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (далі – Закон), нараховується надбавка непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років у розмірі 50% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

 

Надбавка нараховується тільки на тих членів сім’ї, які не одержують пенсійні виплати із солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, допомогу на дітей одиноким матерям.

 

Визначення права на надбавку відбувається за умов наявності наступних документів:

– заяви;

– паспорта;

– довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру;

– трудової книжки або довідки органів державної податкової служби про облік платника податків – суб’єкта підприємницької діяльності;

– свідоцтва про народження дітей;

– свідоцтва про шлюб;

– довідки з навчального закладу про навчання;

– довідок з органів праці та соціального захисту населення з приводу того, що жоден з батьків не отримує соціальної допомоги на кожного з дітей;

– довідки про факт перебування на утриманні непрацездатних членів сім’ї, виданої житлово-експлуатаційними або іншими організаціями з місця проживання (реєстрації), або довідки органів місцевого самоврядування, або довідки про спільне проживання разом з дітьми за однією адресою.

 

Для встановлення надбавки, після отримання вищезазначених документів та довідок, пенсіонери можуть звернутись до територіального органу Пенсійного фонду України в Донецькій області за місцем фактичного проживання або до Головного управління. Право на призначення надбавки встановлюється з 1-го числа місяця, наступного за місяцем, в якому надано заяву. Виплата надбавки здійснюється до досягнення дитиною 18 – річного віку.

 

nadbavka 300x251 - Про порядок звернення та оформлення надбавки до пенсії на непрацездатного члена сім’ї

 

 

 

 

 

background Layer 1