Пропустити навігацію

Про автоматичне призначення пенсії – телеглядачам Донеччини

Очільниця Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад прокоментувала впровадження нової сервісної послуги — «Автоматичне призначення пенсії».

В інтерв’ю ТРК Донбас Наталія Сергіївна зазначила: «З 01 липня 2020 року пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду. Сервіс дозволяє надати всю необхідну інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних».

Як це працює?

Користувачу, який не є пенсіонером, потрібно авторизуватися на порталі Фонду за допомогою КЕП. Після цього потрібно заповнити анкету. Додати скановані копії документів. Підписати заяву КЕП та надіслати її до органу ПФУ.

Документи, що підтверджують трудову діяльність (трудову книжку, документи про навчання, військову службу тощо), можна подати завчасно. Трудову книжку може подати як роботодавець, так і сам користувач. До речі, Пенсійний фонд України розпочав роботу щодо запровадження електронної трудової книжки. 

Після опрацювання заяви на автоматичне отримання пенсії користувач отримає повідомлення про автоматичне призначення пенсії, дату та розмір виплат (за допомогою SMS-повідомлення, засобами Вебпорталу та через мобільний додаток).

Незабаром послуга буде доступна користувачам, які не мають КЕП. Вони зможуть авторизуватись через BankID або Інтегровану систему електронної ідентифікації.

IMG 3680 ok - Про автоматичне призначення пенсії - телеглядачам Донеччини

background Layer 1