Пропустити навігацію

Звіт щодо стану проведення перевірок з питань дотримання норм пенсійного законодавства за за січень-вересень 2020 року

Відповідно до плану роботи органами Пенсійного фонду України в Донецькій області за січень – вересень 2020 року проведено 3679 перевірок з питань дотримання норм пенсійного законодавства,  з яких:

  • 186-перевірки банківських установ, підприємств поштового зв’язку та закладів, де особи перебувають на повному державному утриманні;
  • 2979-зустрічні перевірки достовірності даних в документах, наданих для призначення (перерахунку) пенсій; 
  • 514-документальні перевірки суб’єктів господарювання.

За результатами перевірок банківських установ та підприємств поштового зв’язку щодо правильності та своєчасності виплати пенсій встановлено 350 порушень діючого законодавства, застосовано штрафні санкції у сумі 19,2 тис.грн.

За результатами перевірок цільового використання коштів в закладах, де особи перебувають на повному державному утриманні, встановлено 63 порушення по 56 особах на загальну суму 43,4 тис. грн.

Перевірками достовірності документів для призначення (перерахунку) пенсій встановлено недостовірні відомості по 710 документах.

Порушення суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства виявлені в ході 454 перевірок. За несплату, неповну або несвоєчасну сплату авансових платежів до порушників застосовані фінансові санкції у сумі 11,2тис.грн.

Органами Пенсійного фонду області також здійснюється послідуючий контроль за усуненням виявлених порушень.

background Layer 1