Пропустити навігацію

Хто із залізничників виходить на пенсію раніше?

Робітникам локомотивних бригад і працівникам, які безпосередньо забезпечують організацію перевезень та безпеку руху на залізничному транспорті та метрополітенах збережено право на пенсію за вислугу років. Умови для призначення такої пенсії — наявність необхідного страхового стажу та вислуги років на 11.10.2017 — день набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Спеціальний стаж роботи визначається за записами у трудовій книжці та довідкою, виданою підприємством, де працював майбутній пенсіонер.

Розмір пенсії за вислугу років залежить від тривалості страхового стажу та розміру офіційної заробітної плати особи. Також має значення середня заробітна плата в Україні, яка визначається по показниках заробітної плати за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. Таким чином, на розмір пенсії впливає рік виходу на пенсію.

Пенсія за вислугу років призначається з дня звернення за умови звільнення з посади, яка дає право на таку пенсію.

ДОВІДКОВО!

Зі списком професій та посад, які забезпечують право на пенсію за вислугу років можна ознайомитись у постанові Кабінету Міністрів України № 583 від 12.10.1992 р.

1 940x584 - Хто із залізничників виходить на пенсію раніше? 2 940x584 - Хто із залізничників виходить на пенсію раніше?

background Layer 1