Пропустити навігацію

Громадянам з інвалідністю про умови призначення пенсій та електронні сервіси Пенсійного фонду

 Напередодні Міжнародного Дня людей з інвалідністю фахівці управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську та Мангушського об`єднаного управління взяли участь в онлайн-заходах організованих спеціалістами місцевих центрів зайнятості.

 Під час спілкування з соціальними партнерами та безробітними посадовці роз’яснили умови призначення пенсії по інвалідності, залежність розміру пенсії від страхового стажу та заробітної плати, періоди трудової діяльності, які враховуються для призначення пенсії, порядок переходу з пенсії по інвалідності на пенсію за віком.

Крім того, фахівці Фонду повідомили безробітним громадянам, що з травня цього року всі дані з паперових трудових книжок вносяться до Реєстру застрахованих осіб. Завдяки цій новації, дуже легко відновити дані про трудову діяльність у разі втрати паперової трудової книжки, адже електронна копія є аналогом традиційного паперового документу.

Увага!

В період дії карантинних обмежень ви також можете отримати роз’яснення з пенсійних питань. Для цього достатньо звернутись за телефонними або скайп номерами.

2 - Громадянам з інвалідністю про умови призначення пенсій та електронні сервіси Пенсійного фонду IMG 1548 1 940x705 - Громадянам з інвалідністю про умови призначення пенсій та електронні сервіси Пенсійного фонду

background Layer 1